Habanera ponovo zablistala

Takmičari plesnog klub ”Habanera” osvojili su osam prvih, tri druga i jedno treće mjesto na Državnom prvenstvu u modernom plesu, koje je protekle nedjelje u organizaciji Plesnog Saveza Crne Gore i plesnog kluba “Diva” održano u Podgorici.

“Poslije više od godinu naši takmičari su se vratili na plesnu scenu i veoma smo zadovoljni njihovim uspjehom na Državnom prvenstvu”, kazala je za Radio Bar i Bar info Ljiljana Nikolić, koreografkinja i jedan od rukovodilaca “Habanere”.

Na Državnom prvenstvu je učestvovalo oko 700 plesača iz 15 registrivanih plesnih klubova u street i performing disciplinama.

Titulu državnog prvaka u kategoriji hip hop osvojile su Lena Nikolić solo junior, Jovana Marković solo seniori, Anja Bajraktarović duo junuiori  i Andrea Kruta juniori latino.

U formacijskim nastupima pobjedile su grupe hip hop juniori, latino formacija “Lutkice”, street formacija djece” Afrika” , te mažoretke grupa djece.

 Drugo mjesto osvojila je  najmlađa formacija u izvođenju koreografije “Kako rastu djeca”, zatim formacija “Let’s get cooking” i hip hop formacija juniori. Treće mjesto pripalo je Sofiji Mitranić u kategoriji hip hop solo juniori.

“Već smo u pripremama za naredno takmičenje. To je tradicionalno međunarodno takmičenje “Mediterranean Best Dance”, koje će se održati krajem juna u Baru”, najavila je Nikolić.

Share.

Comments are closed.