Hačko Brčvak dobitnik nagrade za doprinos unaprjeđenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom

Uprava za saradnju sa dijasporom i iseljenicima utvrdila je prijedlog kandidata za dodjelu nagrada crnogorskim iseljenicima. Javni poziv bio je otvoren 60 dana, a pravo podnošenja inicijative imali su sva pravna i fizička lica iz zemlje i inostranstva.

Pristigle su 32 inicijative za dodjelu nagrada iz sedam oblasti i obrazovana Komisija za sprovođenje postupka dodjele nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenicima i organizacijama dijaspore-iseljenika.

Na osnovu njihovog prijedloga, donešena je Odluka o dodjeli nagrada pripadnicima dijaspore-iseljenika i organizacijama dijaspore-iseljenika. Dobitnik Nagrade za doprinos unaprijeđenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom je Hajriz Hačko Brčvak, Bjelopoljac nastanjen u Baru, vlasnik čuvenog restorana “Stara čaršija”.

Nagradu za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori dobilo je Zavičajno društvo Plava i Gusinja “Izvor” Kranj, nagradu za doprinos u oblasti nauke Azra Zejnelagić, nagradu za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore prof. dr David Dašić, nagradu za doprinos u oblasti sporta rukometni trener Veselin Vujović, nagradu za dobročinstvo Ivo Đukanović, a nagradu za doprinos u oblasti kulture Ratko Šoć.

Ceremonija dodjele nagrada biće na centralnoj proslavi manifestacije “Dani dijaspore – iseljenika”, 30. jula u Bijelom Polju.

Share.

Comments are closed.