I u junu puno aktivnosti u OŠ Anto Đedović

Jun su u OŠ „Anto Đedović“ obilježili svečanost povodom dodjele diplome „Luča“, održana 17. juna i polumatursko slavlje, koje su, zajedno sa OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca, organizovali u Gradskom restoranu, uz saglasnost Ministarstva prosvjete i roditelja.

Učenici petog razreda su pripremili prigodne programe za svoje razredne starješine a tradicija da se djeca na ovakav način oproste od svojih učitelja i učiteljica već godinama se njeguje u ovoj školi.

Testiranje djece za upis u prvi razred organizovano je uz poštovanje instrukcija Instituta za javno zdravlje.

Prlikom dodjele svjedočanstava, učenicima su dodijeljene besplatne ulaznice za nacionalne parkove-Durmitor, Lovćen, Biogradsku goru, Skadarsko jezero i Prokletije, kao i Botaničku baštu Dulovine. Riječ je o posebno dizajniranim ulaznicama, koje su u okviru kampanje „Priroda je moj dom“ distribuirali Nacionalni parkovi Crne Gore.

Profesor razredne nastave Rodoljub Pikula, profesor matematike Nikola Dukić i profesorica informatike Milica Joksimović učestvovali su na APTIS testiranju i postigli rezultat koji im je omogućio da učestvuju u projektu koji organizuje Ministarstvu prosvjete.

Školski Tim za profesionalnu orijentaciju realizovao je niz aktivnosti čiji je cilj podrška učenicima u izboru budućeg zanimanja. Uečnicima devetog razreda predstavili su informator „Kuda nakon osnovne škole“, koji je pripremio Zavod za zapošljavanje Crne Gore, uz podršku institucija iz prosvjete.  Učenici su na školskom sajtu imali priliku da pišu o izboru budućeg zanimanja.

Program „Vještine za adolescenciju“ ušao je u završnu fazu, a završena je i eko humanitarna akcija „Čep za osmijeh“. Oko 20 hiljada čepova koje su učenici od I do V razreda sakupljali tokom školske godine predati su NVO „Live“.

U okviru programa „Podrška talentovanim učenicima“ predstavnici ove obrazovne ustanove učestvovale su na on line savjetovanju.

Za učešće u projektu „Mladi istraživači u mediteranskom vrtu“ Halidu Softiću i Tiani Đurović uručeni su sertifikati.

Vinka Zec i Željana Đoković učestvovale su na konkursu o klimatskim promjenama, a Maida Bahović na prvom virtuelnom takmičenju učenika osnovnih škola „Pjevaj doma, pjevaj za sve nas“.

Denis Illarionov osvojio je drugo mjesto na međunarodnom likovnom konkursu „Moj omiljeni grad Rusije“.

Na 15 nagradno konkursu Petrovdanski đački vijenac učestvovali su Đorđe Stojanović, Anastasija Savić, Katarina Martinović i Ksenija Savić.

Kroz školski projekat „Viaggio“ (Putovanje) učenici su se bavili različitim temama-kuvanjem, hranom, a od edukativnog materijala napravljena je on line izložba na školskom sajtu.

U školi je,  2. jula održan javni čas programiranja u Scratch-u za uzrast od 9 do 16 godina, u organizaciji Digital Bee i u saradnji sa Nacionalnom Europass i Euroguidance kancelarijom Ministarstva prosvjete. Školu je predstavljao Miloš Đurnić.

Share.

Comments are closed.