Isak Šabanović: Još nijesam svjestan što mi se dogodilo

Regionalno muzičko takmičenje Zvezde Granda počelo je još 2004. godine i od tada je učestvovao veliki broj mladih muzičkih talenata sa ex-Yu prostora, Balkana ali i šire. U poslednjoj emisiji koja je emitovana u subotu veče 2. januara, po prvi put od osnivanja takmičenja,  čuvena šestorka iz žirija bukvalno je  ostala bez riječi, opčinjena nastupom jednog od kandidata. To je uspio da im „uradi“ mladi Bjelopoljac Isak Šabanović koji je ovog prijepodneva bio gost Radio Bara i Bar Infa.

Već poslije jednog stiha prve pjesme „Stipu Gatibo“ Isak je dobio pet glasova žirija, a do kraja premijernog izvođenja i svih šest. Na pitanje da li je očekivao onakvu reakciju žirija ovaj mladić koji kojeg smo zatekli u Podgorici, kazao je da zaista ništa specijalno nije očekivao od nastupa.

„Ja sam na Zvezde Granda otišao kao i svi ostali, da se pojavim jednom, dva puta ili već koliko bude prilike na TV, što bi mi puno značilo radi moje eventualne karijere i reklame. Ali, pritom mi je trebalo i hrabrosti, jer nijesam to odlučio preko noći, ono idem sjutra i to je to. Jer ja sam u ovom svom fahu već deset godina i imam svoje četiri pjesme, ali mali broj ljudi ih je do sada čulo. Da se izrazim uličnim žargonom, toliko sam „izgorio“ dok je ova emisija stigla, jer je u dva navrata bila otkazivana iz opravdanih razloga. Na kraju, ispostavilo se to vam je ona priča, Bog zna zašto je to bilo dobro i zašto sam malo duže čekao emitovanje ove emisije. Ovako smo ušli na lijep način u Novu godinu, mada iskreno ja još nijesam ni svjestan ovog prolaza i pozitivnih kritika. Kad se završio moj nastup, za sat vremena, sam dobio novih 5.000 pratilaca na Instagramu, poruke na Vajberu, Fejsbuku, užario mi se telefon od poziva… Za dva sata sam imao sigurno oko 17.000 pratilaca, a već danas ih je blizu 25.000. Sad je tu već i jedna mala ekipa mojih drugara koji mi pomažu oko Fajsbuka, Instagrama i više nijesam sam –  kratko rečeno, krenuo je pozitivni haos, mada je i dalje zaista nemoguće svima odgovoriti na poruke i pozive i zato mnogima dugujem izvinjenje. Definitivno se nijesam nadao tim komentarima od žirija, pogotovo od Dragana Stojkovića Bosanca i Jelene Karleuše, ali zista sam moram priznati odlično prošao. Oduševljen sam i još nijesam svjestan i sebi sam postavio težak zadatak da to sve opravdam što je malo teži put, ali što sam tražio to sam i dobio“ , kaže Isak uz osmijeh.

Na pitanje što mu je prolazilo kroz glavu kad je vidio da bukvalno poslije prve strofe ima pet glasova, Isak je iskreno odgovorio-„Ja se moje prve pjesme i nastupa uopšte i ne sjećam. To je bio šok za mene. Sad kad sam gledao emisiju, osjećao sam se kao da sam gledao nekog drugog. Kod druge pjesme sam znao o čemu se radi, ali kod prve je bila poptuna blokada. Ušao sam sa željom da im sve što znam pokažem, da ja umijem i što mi se sve u tim trencuima vrtjelo po glavi i tebe bi glava zaboljela“.

Isakov nastup je pred buduće takmičare postavio težak zadatak.

„ Prije bih rekao da sam sebi zadao težak zadatak nego ostalima. Nema povratka nazad, ljestvica je podignuta i već u drugom nastupu moram biti još bolji ili makar na ovom nivou. Je li me strah? Jeste. Imam li i dalje tremu? Imam. Odustati neću niti smijem, jer se ne bih smio pojaviti pred mojim sugrađanima, kumovima, prijateljima“, kaže Isak kroz šalu i dodaje da zaista uživa ovih dana.

„Lijepo mi je, uz veliku nevjericu da li je ovo san ili java. Imam zaista veliku podršku, svi potenciraju da je došlo mojih pet minuta, ali ja sam i dalje u grču i to se nemože opisati“, ističe on.

Pažnju javnosti, osim fenomenalnog nastupa, boje glasa, privukla je i emocija koju je pokazao, ali i suze koje nijesi krio pred milionskim auditorijumom, ni žirijem.

„Ja sam vam rekao koliki sam imao strah i tremu i koliko mi je trebalo da se prijavim i dođem na ovo takmičenje. A poslije onakvih komentara zaista ne znam ko bi ostao ravnodušan. Rekao sam i Miliju te večeri da mi je knedla u grlu i da moram da izdušim i da čučnem. Kad sam vidio da su svi ustali, aplauz koji je trajao i trajao, ja sam dok je kolega pjevao, plakao. A još kad su krenuli komentari zaista nijesam mogao da izdržim“, istakao je Šabanović.

Jedan od članova žirija Đorđe David glavni je “krivac” što se prijavio za takmičenje. Isak mu je pjevao kao predgrupa u Bijelom polju, a on ga je nagovorio da se prijavi za takmičenje.

„On je bio ta karika koja mi je dala moć da odem tamo. Jedna od karika. Naravno, poslije sam upoznao Milija, i nakon toga sam rekao  da to hoću i mogu”.

Velika podrška mu je stigla i od članice žriija Marije Šerifović. Još tokom snimanja emisije uputila je nesvakidašnju ponudu Isaku, da snime duetsku pjesmu. Isak je za naš portal i Radio kazao da je počastvovan tom ponudom.

Kada je sljedeći nastup i koje će pjesme pjevati ipak nije htio da otkrije.

„Ja sve i da znam kad je snimanje novog kruga ne bih smio da kažem, ali svakako već imam i pjesme za novi krug i za par dana idem za Beograd kako bih u studiju sa mojim mentorom Aleksandrom Milićem Milijem odradio nove probe. Ostaviću vas bez tog odgovora, ali razumijećete i zbog čega“.

Početak saradnje sa Aleksandrom Milićem nije protekao prema Isakovim očekivanjima …

„Pred audiciji nijesam pokazao ništa, jer me pojela trema. Bukvalno sam zanijemio. Počeo sam da pjevam možda do pola, stao i rekao da ja to ne mogu. Mili mi je rekao hvala, ako što bude čućemo se. Uslijedio je kasnije poziv sa njegove strane. Rekao mi je da  poslije onakve audicije nigdje ne bi prošao, ali ja sam nešto čuo u tvom glasu i molim te dođi, znam da to možeš. Zaista, te njegove riječi su bile podstrek za mene, bio mi je velika podrška i one večeri nije bilo dileme da li sa njim da nastavim saradnju“ , rekao je Šabanović, ističući da će na u nastavku dati sve od sebe.

Share.

Comments are closed.