Iz barske bolnice otpušteni svi pacijenti liječeni od COVID-19

Iz Opšte bolnice “Blažo J. Orlandić” u Baru otpušteni su svi pacijenti liječeni od COVID-19. Pacijenti liječeni na Infektivnom odjeljenju otpušteni su nakon što su imali dva uzastopna negativna testa na koronavirus, i u dobrom zdravstvenom stanju otpušteni su na dalji kućni oporavak.

“Medicinsko osoblje Opšte bolnice Bar uložilo je velike napore u tretmanu pacijenata inficiranih koronavirusom, a činjenica da naši pacijenti sada odlaze svojim kućama oporavljeni od ove bolesti predstavlja veliku satisfakciju za sav uložen rad i trud, za sve naše zaposlene”, kazao je direktor bolnice dr Dragoslav Tomanović.

Opšta bolnica Bar u posljednjih 15 dana nije zabilježila nove slučajeve infekcije korona virusom. To potvrđuje da je odnos građana i poštovanje propisanih mjera bilo na velikom nivou, čime je sačuvano zdravlje građana, a kapaciteti bolnice ostali očuvani za naredne faze i izazove u pružanju usluga pacijentima.

“Zahvaljujem na poštovanju mjera građanima Bara, kao i građanima svih primorskih opština koje gravitiraju našoj bolnici koja je regionalni centar za COVID pacijente na Crnogorskom primorju, jer su primjenom mjera prevencije pomogli očuvanju svog zdravlja, a takođe i nama u Opštoj bolnici u Baru, jer smo zbog odgovornog odnosa građana prema javno-zdravstvenom riziku imali ograničeno širenje infekcije i manji broj pacijenata”, kazao je dr Tomanović.

“Sada, kada dijelimo zadovoljstvo zbog ozdravljenja pacijenata koje smo danas i prethodnih dana otpustili s bolničkog liječenja, želimo najskoriji oporavak svim našim pacijentima koji se bore s ovom bolešću u drugim medicinskim ustanovama. Za građane i sve nas u sistemu zdravstva ostaje neophodno da i dalje budemo na oprezu i da se pridržavamo mjera kako bi izbjegli eventualnu pojavu novih slučajeva i većeg širenja infekcije. U tom smislu, bolnica u Baru će i dalje biti spremna da odgovori potrebama za liječenjem pacijenata nesmanjenom brigom i posvećenošću”, zaključio je dr Tomanović.

Share.

Comments are closed.