Iz izbornih štabova nakon zatvaranja birališta

23:53 h Maja Vukićević – nositeljka liste “Za budućnost Bara”

“Još uvijek nemamo rezultate sa svih biračkih mjesta, a što se rezultata DF-a tiče, možemo da budemo zadovoljni, značajno je bolji nego na prethodnim lokalnim izborima. Bitno je da DPS nema apsolutnu vlast, vidjećemo kakva će biti preraspodjela, ne vidim razloga da tzv. tradicionalni partneri DPS-a ostanu u koaliciji sa njima nakon što je politika DPS-a poražena gotovo u svim gradovima Crne Gore. Razgovaraćemo sa svima, mislim da je interes da se Bar oslobodi loše uprave DPS-a”, zaključila je Maja Vukićević.

***

23:44 h Goran Đurović – nosilac liste “Može Bar, može Crna Gora

“Što se tiče naše koalicije, više smo nego zadovoljni rezultatima. Evidentno je da su promjene od 30. avgusta nastavljene. Vidjeli ste veliki pad DPS-a koji je izgubio Podgoricu i većinu gradova, vjerujem da će u nekoj novoj kombinatorici koja će se desiti narednih dana možda biti formirana neka nova većina u Baru. U svakom slučaju, stvari su se promijenile, DPS nije više ono što je bio nekada”, rekao je Đurović.

***

23:27 h Dragan Tufegdžić, nosilac liste “Idemo ljudi”: Koalicija “Prava stvar” nije pobijedila u Baru

“Mi smo u svom koalicionom sporazumu jasno naglasili da sa DPS-om nećemo praviti ni dogovore, ni sporazume, i to ćemo ispoštovati. Na jednoj strani imamo nekih 40 ili 39 ili 38 %,  a na drugoj 60 ili više i pružićemo ruku svima onima koji vole Bar, vole Crnu Goru,  a to je kompletna ekipa ovdje i naši partneri i kolege iz opozicije. Pružena je ruka svima i pregovori  će tek da počnu, pa ćemo da vidimo gdje će to da završi”, istakao je Tufegdžić.

***

23:14 h Edina Dešić, nositeljka listeIspravno za Bar – BS”: Kontinuitet podrške našoj politici

Bošnjačka stranka je na lokalnim izborima u Baru zabilježila, sa osvojenih skoro 900 glasova, blagi rast u odnosu na prethodne lokalne izbore i osvojila jedan mandat u Skupštini Opštine Bar. Ovim rezultatom smo zadržali približno isti procenat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, što pokazuje kontinuitet podrške našoj politici.

To je odličan rezultat ako imamo u vidu da su u izbornoj kampanji skoro svi učesnici izbora zloupotrebljavali lokalne i državne resurse. Isto tako, napravljena je konfuzija sa promjenom biračkih mjesta glasačima koji nisu mijenjali prebivalište, što je dodatno uticalo na zbunjivanje naših glasača i manju izlaznost u odnosu na prethodne izbore.

Nakon utvrđivanja konačnih rezultata izbora, detaljinije ćemo analizirati rezultate izbora i odrediti se o daljim koracima u odnosu na naš izborni program i programske principe Bošnjačke stranke.

***

23:11 h Branislav Nenezić – nosilac liste “Novo vrijeme za Bar – SD:

“Na lokalnim izborima u Baru pobijedio je Bar, građanski i multietnički, onakav kakav je uvijek bio i koji će Crnu Goru vratiti na pravi put”, kazao je Nenezić dodajući da su, iako potcijenjeni tokom kampanje, dokazali da se vlast u Baru ne može praviti bez Socijaldemokrata. Zahvalio je svima koji su glasali za novo vrijeme, nove ljude i nove ideje za Bar.

***

22:52 h Dušan Raičević – nosilac liste “Prava stvar” proglasio je pobjedu svoje koalicije na lokalnim izborima u Baru

“Dobili smo oko hiljadu glasova više na ovim, nego na izborima iz 2018. i vodićemo Bar i u naredne četiri godine.”

Raičević se zahvalio armiji partijskih aktivista, ali i onih koji su podržali i vjerovali u koaliciju “Prava stvar”, kao i odborničkim kandidatima na nesebičnom zalaganju u proteklom periodu.

“Zahvaljujem i građanima Bara koji su znali da vrednuju ono što smo ostvarili u prethodne četiri godine i ukazali nam povjerenje i za naredne četiri”, saopštio je Raičević, naglasivši da se već od sjutra kreće u izradu Nacrta Budžeta za 2023. godinu.

Na kraju je zahvalio i medijima na izvještavanju i strpljenju da sačekaju rezultate izbora u Baru.

***

21: 57 h Dragan Tufegdžić – nosilac liste “Idemo ljudi”:

“Želim da izborni dan bude lijep, demokratski, praznik za sve građane. Međutim, mi još nijesmo stigli do te tačke. Ovaj izborni dan obilježila je zbrka u biračkim spiskovima, ljudi su pomjerani sa jednog na drugo mjesto, dvjesta njih nam se obratilo da bismo im pomogli u MUP-u da znaju gdje da glasaju. Sad čekamo rezultate”, saopštio je Tufegdžić.

***

21:18 h Lista “Držimo riječ – Prava CG”, Vukan Golubović, nosilac:

“Prezadovoljan sam onim što je uradio Odbor Prave CG u Baru i zahvaljujem našim biračima. Očekujem da se konačno promijeni vlast u Baru i da konačno na vlast dođe neka nova struja koja će upravljati gradom pod Rumijom, ali ne na mržnji i podjelama, nego na jednakim pravima za sve. Održaćemo riječ i ući u postizbornu kolaciju sa pobjednicima avgustovskih izbora”, kazao je Golubović.

***

21:15 h Lista “Za budućnost Bara”, Maja Vukićević, nositeljka liste:

“Očekujem pobjedu opozicije u Baru. Imamo realan program i vjerujem da ćemo dobiti priliku da to realizujemo. Bilo je nepravilnosti koje su uobičajene, posebno u OŠ ‘Jugoslavija’, gdje je član OIK iz DPS-a ‘zarobio’ glasačku kutiju, vidjećemo kako će se to riješiti i vjerujem, da neće služiti kao alibi za izborni poraz”, kazala je Maja Vukićević.

***

20:53 h Iz izbornog štaba “Ispravno za Bar – BS” – Edina Dešić, nositeljka liste:  

“Izborni dan je protekao u relativno korektnoj atmosferi, a o konkretnim nepravilnostima znaće se više nakon dobijanja izvještaja OIK. Ono što je obilježilo današnje izbore u Baru su brojna premještanja glasača sa biračkih mjesta na kojima su do sad imali pravo izjašnjavanja, a što je stvorilo ogromnu konfuziju među našim sugrađanima. Tokom cijelog dana imali smo pritužbe sa terena da građani ne znaju gdje glasaju. Pritom, sajt  biraci.me kao ni call centar, posredstvom kojih bi građani mogli da dobiju informacije o glasanju, nisu bili dostupni što je nedopustivo”, saopštila je Dešić neposredno nakon zatvaranja biračkih mjesta, izražavajući sumnju da je upravo ono biračko tijelo koje je trebalo da podrži Bošnjačku stranku pretrpjelo najveće izmjene u biračkom spisku, za šta, po njenim riječima,  neko mora da snosi odgovornost.

***

20:51 h Iz izbornog štaba “Za buduće generacije – SPP” Edin Duraković, nosilac liste:

“S obzirom da prvi put učestvujemo na izborima, zadovoljni smo i očekujemo dobar rezultat”, kazao je Duraković.

Share.

Comments are closed.