Izborna konferencija za novi OO DPS Bar

Osma izborna konferencija Opštinskog odbora DPS Bar održana je danas u sali Doma kulture, a na njoj izabran novi saziv ovog partijskog tijela.

Nakon intoniranja himne i prikaza kratkog filma, konferenciju je otvorila predsjednica OO DPS Bar Branka Nikezić, pozdravila člana predsjedništva DPS Petra Ivanovića, člana IO DPS i koordinatora za Bar Gorana Jevrića, predstavnike koalicionih partija – Biram Bar, Bošnjačke stranke i Liberalne partije, predsjednika SUBNOR-a Đura Markovića i istakla da „zbog izbornih konferencija u Podgorici i Bijelom Polju na skupu nijesu najveći čelnici partije“.

Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacione komisije, u ime predsjedništva DPS obratio se Petar Ivanović, koji je istakao da se u ovoj godini održava redovni, osmi kongres DPS, a da je partija „iz dosadašnjih izazova izašla jača i bolja“.

„Otvorili smo gotovo sva pregovaračka poglavlja i time pokazali sposobnost da prihvatimo evropske standarde. Poslali smo jasnu poruku u kom pravcu želimo dalje da se razvijamo i kom sistemu vrijednosti želimo da pripadamo. Članstvom u NATO izvojevali smo veliko međunarodno priznanje da budemo prva zemlja u istoriji koja je pojedinačno postala član ove organizacije i osigurali bezbjednost za sve naše građane i priliku da naša vojna lica kao profesionalci još više napreduju u svojoj službi. Otvorili smo jedno vrlo važno pitanje koje duboko zadire u naš identitet – pitanje crnogorske autokefalne crkve. Nismo to učinili na osnovu emocija ili skrivenih želja, već na osnovu činjenica, obimne istorijske građe i brojnih dokaza, svjesni da ne možemo poštovati jedni druge ako ne poštujemo sebe. I isto tako svjesni da se građansko društvo gradi na principima koji podjednako važe za sve. Ne postoji pitanje od značaja za naše društvo koje ne možemo otvoriti na civilizovan i na argumentima utemeljen način“, kazao je Ivanović.

Koordinator, Goran Jevrić, kazao je da izbori u opštinskim odborima biti gotovi do 15. jula, a nakon toga slijedi VIII kongres DPS: „Politika kadrovskih osvježenja koju DPS sa uspjehom kreira je, uz program rada Opštine Bar kojom danas upravlja Dušan Raičević, presudan garant trajanja politike DPS i novih pobjeda u Baru. Značajni kadrovski resursi DPS Bar, spoj iskustva i mladosti će i danas potvrditi vrijednost, jer na listi kandidata za OO imamo po prvi put čak 40% onih koji do sada nisu bili članovi OO naše partije u Baru“.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević pozdravio je goste, koalicione partnere i poželio „uspješan rad baziran na principima demokratije“. Kazao je da se danas izvode radovi na dovođenju vode u naseljima Sv.Ivan, Zaljevo, Polje. Podsjetio je na ulaganja u kulturu, sport, infrastrukturu, podršku NVO, poljoprivredu…

„Lokalna uprava će i u narednom periodu učiniti sve da bude istinski servis građana i jednako posvećeno će raditi na sprovođenju izbornog programa na osnovu kojeg je naša partija dobila najveće povjerenje, pritom poseban akcenat stavljajući na valorizaciju turističkih i drugih potencijala naše opštine, unaprjeđenju saobraćajne i druge infrastrukture, kao i bržem i efikasnijem ekonomskom razvoju, u saradnji sa državnim organima i drugim subjektima“, istakao je Raičević.

Njegov prethodnik na mjestu predsjednika Opštine Zoran Srzentić istakao je da je zadovoljan zbog velikog broja novih mladih ljudi.

„To je nešto što je uvijek naša partija znala da valorizuje i tu energiju inkorporira u svoje političko biće. To je uvijek bila sigurna garancija naše budućnosti i ona startna prednost u svim političkim takmičenjima“, istakao je Srzentić i podsjetio na ulaganja u kanalizacionu i vodovodnu mrežu u Sutomoru i naglasio važnost sanacije puta preko Sutormana.

Predsjednik Opštine Ulcinj i predsjednik OO DPS Ulcinj Ljoro Nrekić rekao je da je „DPS najjača partija u Crnoj Gori, da je multinacionalna, multikonfesionalna i multirkulturna, kao što je Bar i cijela Crna Gora“. Ljubo Vukoslavčević iz Biram Bar istakao je da je pred novim sazivom opštinskog odbora „velika odgovornost, jer su najveća grupacija u lokalnom parlamentu“.  Munib Ličina iz Bošnjačke stranke pozdravio je konferenciju i istakao da su „sve dosadašnje pobjede bile zajedničke pobjede demokratske većine“.

U radnom dijelu konferencije, zatvorenom za medije, danas je izabran novi saziv Opštinskog odbora DPS, koji broji 64 člana.

Share.

Comments are closed.