Izložba braće Zorana i Zdravka Krulja

U Dvorcu kralja Nikole sinoć je otvorena izložba slika akademskih slikara, braće Zorana i Zdravka Krulja.

Zoran Krulj izložio je slike iz ciklusa „Oriđinali“, a Zdravko iz ciklusa „Krug“.

Mirko Bujišić iz Kulturnog centra prepustio je umjetnicima da predstave sopstveni rad, istakavši da je ovo njihova prva zajednička izložba nakon 30 godina likovnog stvaralaštva.

Zoran Krulj je istakao kako prvi put izlaže u Baru i to sa bratom: „Izložba je tematski posvećena Crnoj Gori, Mediteranu i primorju. S druge strane je autobiografskog karaktera, jer na slikama su prikazani moji roditelji, braća, sestre, ambijenti u kojima sam rođen i porastao“.

Zdravkuje ovo prva izložba u Crnoj Gori poslije 1995. godine, a kako je kazao, na ovoj izložbi su predstavljena „dva pogleda na svijet ili dva svijeta“.

„Zoranov pogled je likovno-narativni, on ispriča priče koje su dio našeg djetinjstva. Moje slike su kao neka crna ogledala, koja vas pomalo posmatraju, kao zenice oka. Ovo crno unutra nije tama, nego je to prostor koji od vas očekuje – ako ste punog srca, da ga ispunite, a ako niste, ako ste prazni, ostaje praznina i za mene i za vas. To je mala provokacija da zajedno učestvujemo u stvaranju jedne priče“, objasnio je Zdravko Krulj.

Zoran Krulj je rođen 1957. godine u Titogradu, član je ULUS-a i Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), iza njega je 35 samostalnih i preko 120 kolektivnih izložbi, kao i brojne nagrade.

Zdravko Krulj je  član ULUCG i ULUBIH, izlagao je na 20 samostalnih i više kolektivnih izložbi, a pored slikarstva bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom, filmskim i video stvaralaštvom.

Share.

Comments are closed.