Izviđači aktivni i u novonastaloj situaciji

Izviđački odred “24. novembar” ovih dana primijenio izviđački moto “Budi spreman” i prilagodio aktivnosti novonastaloj situaciji u kojoj je najvažnije da ostanemo doma.

“Za razliku od naših redovnih aktivnosti koje se skoro uvijek realizuju u prirodi, sada, prateći preporuke nadležnih organa, to radimo iz udobnosti naših domova. Svake godine, obilježavamo Dan planete Zemlje ekološkim akcijama. Zbog nemogućnosti da to uradimo i ove godine, odlučili smo se na aleternativni način – naši članovi su mobilnim telefonima snimali kratke video priče koje ukazuju na neki od izazova sa kojima se susreće planeta Zemlja kao što su: klimatske promjene, zagađenje mora, otpad na plažama i u moru, gubitak biodiverziteta i sl”, kazali su iz IO “24. novembar”, napominjućida su te aktivnosti sproveli u saradnji sa PPU “Svetionik” i “Mala bajka”

Pored ovih akcija, članovi IO “24. novembar” učestvuju u online aktivnostima koje oganizuje Savez izviđača Crne Gore (SICG).

“Nakon uspješnog učešća u Prvom kolu lige SICG, naši članovi su se uključili u akciju “Zakorači u avanturu doma”. Oni su uspješno savladali prvi zadatak, u narednom preriodu očekuje ih još pet, kao i kviz nakon urađenih izazova.

U sklopu ove akcije pokrenuta je emisija ‘Izviđački fenjer’ u kojoj se našim članovima predstavljaju poznate ličnosti iz svijeta sporta, nauke, društvenog života, muzičari i umjetnici raznih profila. Uz to pokrenuta je i blog sekcija na sajtu SICG. To je prilika za naše članove da iskažu svoje stavove i pored ostalog opišu svoje prve izviđačke korake.

Sve ove aktivnosti nisu planirane samo za izviđače tako da vas pozivamo da se i vi uključite i ‘Zakoračite u avanturu doma’ zajedno sa nama. Gledajte emisiju ‘Izviđački fenjer’ jer će gosti sigurni smo biti vrijedni vaše pažnje”, pozvali su iz Izviđačkog odreda “24. novembar”.

Share.

Comments are closed.