Janović obišao rekonstruisanu sportsku salu u Virpazaru i otvorio Omladinski centar

Ministar sporta i mladih Nikola Janović, danas je boravio u službenoj posjeti opštini Bar, prilikom koje je obišao OŠ “Jovan Tomašević” u Virpazaru u kojoj je Ministarstvo rekonstruisalo fiskulturnu salu. Nakon toga je, sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem, otvorio Omladinski centar u Baru.

U sportsku i omladinsku infrastrukturu u Baru sveukupno je opredijeljeno približno 120.000 eura, rečeno je prilikom posjete ministra Janovića.

“Raduje me činjenica da smo imali priliku da u opštini Bar podržimo, do sada, čak tri projekta iz oblasti sportske infrastrukture. Bar je grad sporta, te smo se dodatno obavezali da obezbijedimo našim sportistima još povoljnije uslove za bavljenje onim što vole. Da ministarstvo prepoznaje talentovane mlade sportiste svjedoči i podatak da samo u Baru imamo čak deset stipendista ministarstva i pet perspektivnih sportista”, kazao je Janović.

On je naglasio da Ministarstvo sporta i mladih vrijedno radi na afirmaciji i implementaciji omladinske politike, čemu ide u prilog i kontinuirano otvaranje omladinskih servisa širom Crne Gore. Omladinski servisi su mjesta koja podstiču jačanje svijesti o značaju mladih i njihove društvene uloge u cilju ostvarivanja njihove dobrobiti, promocije i zaštite njihovih interesa i mogućnosti.

“Novoizabrani administratori omladinskih servisa obavljaju svoj zadatak na veoma kreativan i odgovoran način, što me čini izuzetno sretnim. Cilj uvođenja uloge administratora jeste da osnažimo cnogorsku omladinu i da im pokažemo da vjerujemo u nju”, zaključio je ministar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević iskazao je zadovoljstvo otvaranjem Omladinskog centra u Baru, što predstavlja proizvod kontinuirane uspješne saradnje Opštine Bar i Ministarstva sporta i mladih.

“Nakon usvajanja Zakona o mladima, Lokalnog akcionog plana za mlade u Opštini Bar, te okončanjem adminstrativnih procedura u dijelu obezbjeđenja prostora, otvoren je Omladinski centar, čime jasno potvrđujemo da su omladinska politika, kreativa mladih ljudi i njihove inicijative visoko na listi prioriteta ove lokalne uprave”, istakao je Raičević.

“Siguran sam da će u ovom Centru, kroz edukaciju i razmjenu iskustava mladi prepoznati mogućnost da mogu da daju doprinos u kreiranju lokalne politike. Želim puno sreće svima koji će uzeti učešće u radu Centra”, zaključio je Raičević, uz uvjerenje da će zajednička saradnja Opštine i Ministarstva sporta i mladih i u narednom periodu biti jednako uspješna kao i do sada.

Share.

Comments are closed.