Jedno zlato i dva srebra za SEUŠ na Gatusu u Ohridu

Učenici SEUŠ i ove godine su učestvovali na Gatusuprestižnom Međunarodnom takmičenju srednjih stručnih škola sa prostora bivše Jugoslavije. SSŠ “Vančo Pitoseski” iz Ohrida je ugostila 200 učenika i profesora.

U jakoj konkurenciji 14 srednjih stručnih skola sa prostora bivše Jugoslavije (Maribor, Novo Mesto, Radovljica, Split, Opatija, Leskovac, Herceg Novi, Ohrid, Bar, Osijek, Beograd, Prijedor, Banja Luka, Makedonski Brod) barski učenici obrazovnog profila “turistički tehničar” (Dragan Đurašić, Anita Bišević i Tamara Đurnić sa profesrkom – mentorkom Snežanom Petrušević) osvojili su zlatnu medalju u takmičarskoj disciplini “Trodnevni turistički aranžman” na temu “Hajdemo u planinu – Durmitor”, sa suvenirom planine koji su ručno izradili.

Postavljanje stola za svečanu večeru na temu “Vjera, nada, ljubav (Ljubavna idila)” sa posluživanjem crvenog vina i flambiranjem ananasa je donijelo učenicima obrazovnog profila “konobar” (Mihajlo Durutović, Azerina Spahić i Daris Duškić sa prof. mentorom Goranom Pješčićem) srebrnu medalju, a istu nagradu su osvojili i učenici obrazovnog profila “kuvar” (Jozef Kemives, Isamar Kalač, Petar Vranković sa prof-mentorom Radošem Vlaškovićem) za pripremu glavnog jela od slatkovodne pastrmke i pripremu deserta od paster kreme.

Profesor-mentor Snežana Petrušević izjavila je da je ponosna na sve učenike, maturante, koji su  napornim radom i vježbanjem postigli visoki rejting u žestokoj konkurenciji: “Pravi se kvalitet uvijek prepozna i sve sto se uloži u učenike i njihovo iskustvo i doživljaje je najbolja investicija”.

Idući Gatus će biti održan u Osijeku, a učešće SEUŠ u ovogodišnjem takmičenju pomogli su TO Bar, “Euromix beton”, “La pluma bar pilot and tugboat company”, Hoteli “Princess” i “Adria”, Luka Bar, “Vodovod i kanalizacija”, “Mobiland”, “Cakan sport” i Opština Bar.

Share.

Comments are closed.