Jesenja likovna sezona otvorena izložbom Vladana Ranđelovića

U galeriji “Velimir A. Leković” u petak je otvorena izložba slika “Ispod površine”, autora Vladana Ranđelovića, kojom je, po riječima kustosa Miluna Lutovca, otpočela jesenja likovna sezona.

Postavka sadrži tridesetak ulja na platnu, koju katakteriše emocionalna dimenzija povezana sa iskrenim stvaralačkim činom. Otvarajući izložbu, kustos galerije Milun Lutovac je kazao da Ranđelović teži vizuelnom prikazivanju onog izvan dosega čula i svakodnevnog značenja. Na njegovim radovima, to je ono prikriveno, tajanstveno, izneseno sa neobičnom suptilnošću i umijećem. Linija graničnog, nevidljivog krajolika njegovog likovnog izraza, nije ono što dijeli i razdvaja prostor, naprotiv, to je linija koja miri i benevolentnim duhovima povezuje strane koje, igrom “tajnog slučaja”, čine podvojenu cjelinu. Lutovac je istakao da Ranđelović po drugi put izlaže u Baru i da to dovoljno govori o impresiji likovne publike njegovim djelima.

Publici se na otvaranju obratio i sam umjetnik koji je zahvalio na posjećenosti i izrazio zadovoljstvo što se po drugi put predstavlja pred Baranima.

Vladan Ranđelović rođen je u Nišu 1975. godine. Završio je FLU u Prištini, u klasi profesora HILMIJE Ćatovića, a potom magistrirao na istom Fakultetu. Dobitnik je nagrade za slikarstvo „Momčilo Mitić“. Član je ULUS-a. Zaposlen je kao profesor likovne kulture u Nišu, a od 2018. je i docent na Fakultetu umjetnosti u Nišu za predmete Crtanje i Slikanje.

Share.

Comments are closed.