Jubilarni 135. rođendan škole u Mrkojevićima

Osnovna škola “Mrkojevići” tradicionalno obilježava svoj rođendan 12. juna. Jubilarna, 135. proslava Dana škola protekla je u nešto izmjenjenim okolnostima usljed pandemije, ali su i u novonastalim okolnostima njihovi učenici pokazali su znanje i kreativnost.

Povodom jubileja, škola je izdala elektronsku knjigu “Moć olovke” koju čine stranice dnevnika koje su ispisane za vrijeme pandemije koronavirusa.

Kako na sve to gledaju učenici 7. i 9. razreda, uz mentorstvo nastavnice Snežane Pejović i podršku drugih nastavnika i prijatelja škole pročitajte u knjizi koja je objavljena na školskom sajtu www.osmrkojevici.me

Iako je izostao svečani program, nijesu propustili da i ove godine nagrade najbolje.

Najbolji učenici po razredima i odjeljenjima su:

VI razred: VI-1 Usezić Albina i VI-2 Mehmedović Dženan
VII razred: VII-1 Đurović Ines i VII-2 – Seferović Dalija
VIII razred: Kalamperović Belmin
IX razred: IX-1 Arabelović Darijan i IX-2 Kovačević Nejla

Učenica generacije u školskoj 2019/2020 godini je Alisa Kovačević.

Nastavničko vijeće je odlučilo da knjigama nagradi najbolje učenike odjeljenja VI-IX razreda i dobitnike Diploma “Luča” : Alisu Kovačević, Nejlu Kovačević, Arijana Arabelovića, Ajasa Bajraktarovića i Ćazima Vučića.

Osman Grgurević, vd direktora škole, je istakao da je škola ove godine postigla zapažene rezultate.

“102 učenika od III do IX razreda je ostvarilo odličan uspjeh, svi učenici imaju primjerno vladanje a broj neopravdanih izostanaka je zanemarljiv. O kvaliteti rada u školi, osim mišljenja naših učenika i roditelja, najbolje govori Izvještaj nadzornika Zavoda za školstvo koji su u februaru posjetili školu i većinu oblasti rada škole ocijenili sa najvišim ocjenama”, kazao je Grgurević.

On se posebno zahvalio pojedincima i institucijama sa kojima je škola u protekloj godini ostvarila kvalitetnu saradnju: Ministarstvu prosvjete, Zavodu za školstvo, Ispitnom centru, Opštini Bar, barskim vaspitno – obrazovnim ustanovama, Kulturnom centru Bar, Službi zaštite opštine Bar, područnoj jedinici MUP-a, barskom Domu zdravlja, Crvenom krstu Bar…

“Naš rad pomažu brojni dobrotvori. To je najbolji pokazatelj da lokalna zajednica vidi u nama pouzdanog partnera, a u našim učenicima prepoznaje snagu za budućnost u koju vrijedi ulagati. Veliku zahvalnost dugujemo i medijima preko kojih javnost redovno informišemo o radu škole: Radio Baru, Prosvjetnom radu, dnevnim listovima Vijesti i Dnevne novine, lokalnim portalima Barinfo, Jedro i Feral“, zaključio je Grgurević.

Share.

Comments are closed.