Komunalci očistili put kroz Mrkojevića, skupljeno čak 12 kubika otpada

Radnici RJ Čistoća DOO “Komunalne djelatnosti” Bar, danas su očistili otpad duž regionalnog puta R-29 kroz Mrkojeviće, od naselja Sveti Ivan do Kameničkog mosta.

Od početka do kraja radnog vremena, desetorica komunalaca prikupili su pored puta čak 12 kubika najrazličitijeg plastičnog, papirnog i metalnog otpada.

Ovaj otpad su nesavjesni građani, odnosno turisti tokom prolaska kroz Mrkojeviće izbacili ove ljetnje sezone iz svojih automobila.

Iz Komunalnog preduzeća ističu da su u interesu građana opet uradili tuđi posao, jer održavanje ovog puta ne spada u njihovu, već u nadležnost resorne Vladine Direkcije, odnosno preduzeća za održavanje puteva.

„Kao društveno odgovorno preduzeće, iako održavanje ovog puta ne spada u našu nadležnost, nismo mogli da se oglušimo o inicijativu mještana i Mjesne zajednice Mrkojevići koji su javnosti skrenuli pažnju na problem otpada pored puta, za što je inače prava adresa Direkcija za puteve.

Izašli smo odmah jutros i uz pomoć mehanizacije, naši radnici su uradili veliki posao.

Ilustracije radi, prikupljeni otpad na čitavoj putnoj dionici popunio je dva naša kamiona, jedan nosivosti deset, a drugi nosivosti pet tona.

Ističem da smo mi ove godine već čistili istu ovu dionicu, u pripremi sezone. I tada smo upozorili nadležne da odrade svoj posao.

Ako oni već to ne mogu, jer nemaju kapaciteta, mi smo adresa na koju mogu da se obrate, i mogu sklopiti ugovor sa našim preduzećem.

Naša mehanizacija i naši radnici će obaviti posao kako treba, kao i u slučaju regionalnog puta preko Sutormana, od Biskupade do Virpazara, kazao je Stevo Pejović, izvršni direktor DOO Komunalne djelatnosti Bar.

Share.

Comments are closed.