Komunalci prekrečili grafite neprimjerenog sadržaja

Šablon grafiti sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četničkog vođe Draže Mihajlovića, te nekoliko njih neprimjerenog sadržaja i političkih konotacija, učestala su pojava u Baru posljednjih mjeseci. Ispisane su na nekoliko zgrada u centru grada.

Nakon medijskih natpisa DOO Komunalne djelatnosti Bar danas je angažovalo zaposlene da prefarbaju grafite, u akciji pod nazivom “STOP grafitima koji ruže naš grad”.

“DOO Komunalne djelatnosti će u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na planu suzbijanja ove pojave. Sa ciljem da stanemo na put ispisivanju grafita na zgradama i objektima koje su vlasništvo opštine, spriječićemo ruženje grada”, poručio je direktor ovog privrednog društva Stevo Pejović. On je istakao da, nažalost, ovi grafiti nisu nikakav izraz kreativnosti i prihvatljivog izraza subkulture, već je riječ o “brutalnom narušavanju izgleda javnih površina”, ta da gotovo u svim slučajevima imaju “neprimjerenu ideološku konotaciju i šalju vrijednosno neprihvatljive poruke”.

Iz DOO Komunalne djelatnosti stiže i poruka da će, ne želeći da suzbijaju ničiju slobodu izražavanja, učiniti sve što je u njihovoj moći i nadležnosti da javne površin učine čistim, kako to Baru- gradu evropskog izgleda sa porukom telerancije i poštovanja prema svim njegovim građanima i posjetiocima, dolikuje.

Share.

Comments are closed.