Koncert u Kini baletska škola Princeza Ksenija posvetila prof. Robertu Tijaniću

U svojstvu specijalnog gosta šestog Internacionalnog festivala “Put svile”, učenice baletske skole “Princeza Ksenija” boravile su u gradu Xi’an u Kini od 6. do 18. septembra.

“Ovaj izuzetno važan festival promoviše vrijednosti mira, harmonije i saradnje zemalja okupljenih oko projekta ‘Pojas i put’ sa snažnim akcentom na promovisanje kulture. Predstavnici 116 zemalja tokom 12 festivalskih dana bili su u prilici da pošalju snažne poruke vrijednosti, koje promoviše festival.

Naša škola ostavila je snažan utisak na pet koncertnih izvođenja pod nazivom ‘All the way togehter’ u koncertnim dvoranama XianYang Dagin Theatar, Ansai District Cultural Relics Museum, Tongchuan Workers Cultural Palace, High-Tech 1000 person hall City Gate i na Mid-Autumn Festivalu (glavni stejdž).

Učenice baletske skole “Princeza Ksenija” naročito su ostavile odličan utisak na dva samostalna koncerta, u Xian srednjoj školi i u Zlatnoj dvorani Xian International Universiteta”, rekla je za Bar Info rukovodilac škole Vanja Pantović.

Koncert u Zlatnoj dvorani Univerziteta, bio je posvećen profesoru barske Gimnazije Robertu Tijaniću, i održan je 16. septembra, na godišnjicu njegove smrti.

Veliko prisustvo medija pratilo je sve segmente ovog velikog kulturnog događaja. Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i turizma NR Kine, te Ministarstvo kulture i turizma Shaanxi Provincije, a iz baletske škole se posebno zahvaljuju Ministarstvu kulture Crne Gore i sponzoru škole CKB, na podršci tokom dvomjesečnih priprema.

Ovim koncertima škola je započela svečarsku jubilarnu školsku 2019/2020. godinu.

Share.

Comments are closed.