Kreativne i psihološke radionice u Kreativnom habu

Kreativni hab u Starom gradu, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, organizuje kreativne radionice za učenike OŠ „Srbija“ uzrasta od 13 do 15 godina .

„Prednost smo dali učenicima OŠ ‘Srbija’ jer su udaljeni od grada pa imaju manje mogućnosti da pored školskih imaju druge aktivnosti“, kazala je Radio Bar i Bar info mr Maja Čakalović, akademska vajarka i program menadžerka Kreativnog haba, koja će voditi likovnu radionicu.

Cilj kreativnih radionica je, kako je pojasnila, da djeca koriste svoju maštu, kreativnost, volju i da pretoče želje i zamisli u neko umjetničko djelo.

„Umjetnost kod djece je izuzetno važna, a u potrebama za stvaranjem nečeg manje ili više korisnog za svakodnevni život, ona će ih naučiti važnosti ličnog stvaralaštva i mogućnosti. Zamisao je da kroz osam radionica koje će se održavati dva puta nedeljno u domenu slikarstva, kao i psiholoških radionica, približimo djeci svijet umjetnosti. Na radionicama će djeci biti detaljno objašnjeno šta je sve neophodno za rad u oblasti slikarstva. Biće im obezbijeđen i neophodan materijal – akrilne boje, četkice, platna i drugo“, objasnila je Čakalović.

Psihološke radionice za djecu vodiće psiholozi Vesna Radonjić i Petar Marković.

“Na psihološkim radionicama će biti urađen test samopercepcije kao i vježbe introspekcije, kroz koje bi uvidjeli koje su to teme koje mlade najviše interesuju iz oblasti umjetnosti, kreativnosti i slobode izražavanja. Ova radionica ima za cilj emocionalno opismenjavanje kroz kreativni izraz, pored toga i značaj motivacije za kreativno izražavanje, kao i fenomen kreativne krize. Na kraju niza kreativnih i psiholoških, biće održana završna radionica, na kojoj ćemo sumirati rezultate rada i uraditi evaluaciju kod polaznika ”, najavila je Čakalović.

Share.

Comments are closed.