Kriminalna organizacija švercovala cigarete iz Slobodne carinske zone

Službenici Uprave policije su zajedno sa Upravom Carina, postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, otkrili kriminalnu organizaciju koja je tokom ove godine krijumčarila 4.454 paketa cigareta čime je pričinjena šteta po budžet Crne Gore u iznosu od oko 3,8 miliona eura.

“Po nalogu Specijanog državnog tužilaštva 18. decembra uhapšeni su M.P, V.P. i B.D. dok se za J.M. intenzivno traga. Krivična prijava je podnijeta i protiv jednog pravnog lica”, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Policija je došla do sumnje da je tokom 2019. godine formirana kriminalna organizacija koja je djelovala po prethodno utvrđenom planu sa ciljem vršenja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje, radi pribavljanja finansijske moći za pripadnike ove kriminalne organizacije.

“Sumnja se da je ova kriminalna organizacija djelovala po prethodno utvrđenom planu i jasno utvrđenim ulogama i da su na taj način vršili ilegalne aktivnosti krijumčarenja akciznih roba – cigareta iz Slobodne carinske zone Bar, a sve sa ciljem stavljanja u promet cigareta na ilegalno tržište”, ističe se u saopštenju.

Prikupljeni dokazi ukazuju na sumnju da su ova lica izvršila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, utaja poreza i doprinosa, falsifikovanje isprave i krijumčarenje.

“Protiv njih su podnijete krivične prijave Specijalnom državnom tužilšatvu za navedena djela”, ističe se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.