Lovočuvari danonoćno u službi sprječavanja krivolova

Jul je posljednji mjesec zabrana pred nastupajuću lovnu sezonu. U avgustu će biti otvorena sezona lova na prepelice, grlice i golube, a u oktobru počinje glavna lovna sezona.

“U susret novoj sezoni, DOO ‘Lovstvo’ Bar preduzelo je niz mjera u cilju sprječavanja krivolova i povećanja broja, posebno autohtone, divljači. Lovočuvarska služba, osim redovnih dnevnih kontrola, svoj posao nerijetko obavlja i noću uz asistenciju policije, kontrolišući posebno lokacije koje su prepoznate kao pogodne za krivolov divljih svinja. Uporedo se kontrolišu i lokalni putevi koji se nalaze van naselja i pogodni su za krivolov zečeva, pa je u tom cilju na više lokacija postavljen i video-nadzor odnosno foto-kamere. Osim kontrola, u lovištu je vršeno i košenje i uređivanje pojedinih puteva i terena, kao i puštanje novih mladih jedinki zeca. Lovočuvarska služba će, uz asistenciju policije, nastaviti sa ovim aktivnostima kako bi se održalo dobro stanje populacije divljači u lovištu a i zbog preventive od požara i drugih šteta koje mogu nastati ovom periodu”, kaže se u dopisu ovog preduzeća kojeg potpisuje izvršni direktor Mladen Đuričić.

Po njegovim riječima, posebna pažnja je posvećena realizaciji planiranog, pa su intenzivirani pregovori sa lovačkim društvima i agencijama u inostranstvu. Ostvaren je kontakt i upriličen sastanak sa čelnicima lovačke organizacije jedne njemačke regije kako bi im Lovište “Bar” na što bolji način predstavili kao destinaciju za lovni turizam.

Share.

Comments are closed.