Luka Bar nabavila električno vozilo

Kompanija “Luka Bar” AD u cilju promocije elektromobilnosti i smanjenja emisije CO2, nabavila je električno vozilo “Nissan Leaf” u okviru projekta „EnerNETMob“ koji se finansira od strane Interreg Mediteranskog programa transnacionalne  saradnje (MED 2014-2020).

“EnerNETMob projekat ima za cilj da izradi, testira i poboljša ‘Planove održive elektromobilnosti’ u skladu sa zajedničkim standardima i politikom smanjenja emisija  CO2,  u cilju formiranja ‘Transnacionalne mreže za elektromobilnost’. Projekat promoviše mobilnost i intermodalnost na kopnu i moru koristeći vozila na električni pogon, investira u elektromobilnost intermodalnih veza kako bi se omogućila duža putovanja u MED regionu i uspostavlja mreže električnih punjača na transnacionalnom nivou.

Budžet ‘Luka Bar’ AD u ovom projektu iznosi 127.737,50€ , ukupan budžet projekta iznosi 5.742.802,10€ koji u iznosu od 85 % kofinansira Evropska Unija. Osim naše kompanije u projektu učestvuje 15 partnera iz 12 zemalja Mediterana. ‘Luka Bar’ AD godinama unazad učestvuje u međunarodnim projektima koji imaju za cilj očuvanje životne sredine i veću regionalnu povezanost“, kaže se u saopštenju iz Luke Bar AD.

Share.

Comments are closed.