Luka Bar ulaže u opremu pet miliona eura

Shodno Planu projekata/investicija, kompanija “Luka Bar” AD sprovodi aktivnosti u pogledu nabavke lučke mehanizacije sa ciljem unaprijeđenja tehnologija pretovara tereta, kazali su iz ovog preduzeća.

“Izvršen je izbor isporučioca elektro viljuškara nosivosti 2t (četiri komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava, i teče rok za isporuku. U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrednovanje prispjelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 t.

Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti 3 t, osim pomenutog  pokrenuta je i nabavka ‘material handlera’, ‘reach stackera’ i mobilne dizalice. Rok za dostavu ponuda je 30.12.2019, a istog dana će biti organizovano javno otvaranje prispjelih ponuda. Ukupna vrijednost pokrenutih investicija je pet miliona eura. 

Takođe, ‘Luka Bar’ AD izgradila je novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice. Novo višenamjensko skladište značajno će unaprijediti usluge naše kompanije. U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtijevaju skladištenje u zatvorenom prostoru. Vrijednost investicije je 91.170,00 eura. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma ‘Petre’ koja posluje od 1990. godine. Dimenzije skladišta su 20 m širine, 60 m dužine i 4,5 m visine. Kompanija će nastaviti sa daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unaprijeđenja poslovanja i optimizacije procesa rada”, zaključuje se u saopštenju Luka Bar AD.

Share.

Comments are closed.