Među laureatima Unije poslodavaca za ovu godinu poliklinika Dr. Vuksanović i Kalamper

Dodijeljene su nagrade Unije poslodavaca (UPCG) za ovu godinu, a među laureatima su i poliklinika “Dr. Vuksanović” i “Kalamper”.

Glavnu nagradu za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja (DOP) u ovoj godini dodijeljena je Crnogorskom Telekomu.

Iz UPCG je saopšteno da je u oblasti brige za zaposlene ove godine nagradu u kategoriji malih preduzeća dobio “Put Gross”, a srednjih “Montenomaks C&L”. Nagrada nije dodijeljena u kategoriji veliko preduzeće.

U oblasti brige za životnu sredinu ove godine je u kategoriji srednje preduzeće nagrađena kompanija “Regent Porto Montenegro”. Nagrada u oblasti brige za zajednicu ove godine je u kategoriji malo preduzeće dodijeljena Poliklinici “Dr. Vuksanović”, a u kategoriji srednje kompanijama “Kalamper”, “Neregelia” i “Jugopetrol”.

Nagrada je u kategoriji veliko preduzeće dodijeljena kompanijama M:TEL, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Podgorička banka.

UPCG šestu godinu zaredom dodjeljuje crnogorskim preduzećima nagrade za društveno odgovorno poslovanje, čiji je cilj promocija primjera dobre prakse i preduzeća koja je osmišljavaju i primjenjuju.

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, je u uvodnom izlaganju kazao da efektivnim upravljanjem koje je u skladu sa društvenom odgovornošću, crnogorske kompanije ulažu i vode računa o zaposlenima, životnoj sredini i zajednici u kojoj posluju. “Na taj način, one obezbjeđuju radna mjesta, podstiču lokalni ekonomski razvoj i razvoj društva, te direktno doprinose napretku i stabilnosti ekonomije”, poručio je Mitrović.

Javni konkurs za nagrade UPCG za DOP bio je otvoren od 7. do 24. novembra, a prijave su mogle dostaviti sve kompanije registrovane u Crnoj Gori. Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Share.

Comments are closed.