Milica Pavlović: Iskoristimo vrijeme kao posebnu šansu da se vratimo sebi

Milica Pavlović, učenica Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, danas je u programu Radio Bara razgovarala sa Majom Tomović, koju je zanimalo kakva je emocija maturantkinje koja bi, da nije epidemije, u ovom trenutku razmišljala o maturskoj haljini, a umjesto toga vrijeme provodi u izolaciji.

“O maturskoj haljini ne bih pretjerano razmišljala, ali je matursko veče svakako veliki događaj. I ne samo matursko veče, već i protekla dva mjeseca koja su mogla da nam budu najljepše proljeće u životu. Govore nam kako smo dosta toga propustili i da će ovo biti ružna sjećanja. Ali, dešavanja treba prihvatiti i prilagoditi se situaciji”, rekla je Milica Pavlović.

“S obzirom da sam članica Unije srednjoškolaca, trudim se da pratim prave izvore o epidemiji,  što preporučujem i društvu, jer je zaista puno informacija i netačnih vijesti koje kruže i koje smo u prilici da pročitamo baš mi, mladi. Nije mi drago, ali jeste istina, da mlađe genracije vijesti prate uglavnom preko društvenih mreža. Obično ne pročitaju cijelu vijest, nego pogledaju naslov i dijele dalje, a tako dolazi do širenja panike”, kaže ona.

Kao odlična učenica, koja pohađa radio i dramsku sekciju, Milica Pavlović je učestvovala u realizaciji filma o vršnjačkom nasilju, bavi se vršnjačkom edukacijom, a zahvaljujući njoj i njenim drugarima iz Ekonomsko-ugostiteljske škole, na frekvencijama Radio Bara realizuje se i emisija Iz našeg ugla.

“Jako mi nedostaje učešće u emisiji, rana buđenja subotom i to što više ne dolazim u Radio Bar. Nadam se da će veoma brzo ponovo biti pokrenuta. Iako od jeseni krećem na fakultet, redovno ću dolaziti da sarađujem. Autori emisije trudiće se da ona bude sve bolja i bolja. Trenutno smo aktivni preko Instagrama. Sa te društvene mreže uključimo se i obrađujemo nama zanimljive  teme. Čitali smo i tekstove koje smo objavljivali na radiju. Pričamo o aktivnostima i budućim planovima. U svakom slučaju, nadamo se da će emisija biti nastavljena u septembru, a sada se posredstvom društvenih mreža družimo i uzajamno podržavamo jedni druge”, ističe Pavlovićeva. 

Milica je prokomentarisala i program @učidoma koji se realizuje za osnovne i srednje škole: “Program je dobar, jer omogućava nadoknadu redovne nastave. Međutim, ponekad se pogubimo, zbog preobimnog i prebogatog sadržaja. Što se tiče srednjoškolaca, veoma je značajno što smo uspjeli da od kuće pratimo nastavu, iako smo navikli da profesore gledamo u oči. Javno se zahvaljujem profesorima koji su dio programa @uči doma, koji svoje dane provode snimajući nastavne jedinice i časove, a nije lako jer ni sami na to nisu navikli. I naši profesori iz Ekonomsko-ugostiteljske škole, nenaviknuti na elektronsko držanje časova, odjednom nam sva svoja predavanja šalju preko linkova, preko videa, tako da veoma dobro funkcionišemo. Smatram velikim uspjehom što je za sveukupne pripreme programa @učidoma trebalo svega pet, šest dana”.

Slobodno vrijeme Milica Pavlović provodi čitajući omiljene knjige, ali na engleskom jeziku. Ovih dana, po ko zna koji put, ponovo je čitala “Veliki Gatsby”.  

Najbitnija poruka, upućena generaciji  i građanima Bara, koju je uputila ova mlada tinejdžerka je da “svi ostanemo doma i poštujemo pravila Svjetske zdravstvene organizacije, Ministarstva zdravlja i prosvjete”.

“Srednjoškolcima poručujem da redovno rade domaće zadatke, a građanima Bara da ostanu kući i pronađu način da uživaju u slobodnom vremenu. Apelujem da ga ne trošimo u prazno, već da ga iskoristimo kao posebnu šansu da se vratimo sebi”, zaključila je Pavlović.

Share.

Comments are closed.