Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće dvije sportske školske sale

“Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije ‘Niko Rolović’ i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština. Takođe, uz podršku Kulturnog centra ‘Rumija’ iz Čikaga biće izgrađena i nova sala OŠ ‘Mrkojevići’ u Pečuricama”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.  

On je sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem, potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru – JU Gimnazija Niko Rolović i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar“. Ocijenivši da će projekat biti od velike vrijednosti za učenike opštine Bar, ministar je izrazio očekivanje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen. 

Pored moderne sale, za dvije gradske srednje škole, ministar je najavio i gradnju nove sale OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama.

“Stvaramo preduslove za realizaciju još jednog kapitalno važnog projekta kada je u pitanju školska sportska infrastruktura u Baru. Riječ je o izgradnji sportske sale OŠ ‘Mrkojevići’, o kojoj već neko vrijeme postoji komunikacija između Ministarstva, Opštine i udruženja iseljenika ‘Rumija’. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bismo započeli konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale“, rekao je Šehović.

Na ovaj način, kako je istakao, djeca Bara će dobiti dvije moderne školske sportske sale sa optimalnim uslovima za bavljenje sportom i pravilan razvoj. 

Raičević je naglasio da je Opština opredijelila dio sredstava za ovaj projekat s ciljem da u što skorijem roku djeca ovih škola dobiju adekvatne uslove za bavljenje sportom, te izrazio zadovoljstvo zbog dogovorene saradnje na izgradnji sportske sale škole u Pečuricama. 

Kada je riječ o školskoj sportskoj infrastrukturi u Baru, ove godine rekonstruisana je i fiskulturna sala OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, zamijenjena je i bravarija u sali, dok je u toku I faza zamjene bravarije u Školi, vrijednosti oko 30.000 eura, a u narednoj godini očekuje se i II faza, čime će bravarija na ovom objektu biti u cijelosti zamijenjena. Takođe, ova škola je u saradnji sa barskim privrednicima rekonstruisala otvoreni sportski teren, u koji je uloženo oko 30.000 eura.

Dodatno, u fiskulturnoj sali OŠ „Meksiko“ nedavno završena adaptacija centalnog grijanja, vrijednosti oko 25.000 eura. 

Na teritoriji barske opštine u posljednje dvije godine, rekonsruisan je krov nekoliko škola, poput OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, gdje je riješen problem krovnog pokrivača, vodosnadbijevanja, a u narednom periodu očekuje se i zamjena bravarije. Krov je rekonstruisan i u OŠ “Jovan Tomašević” u Virpazaru, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000 eura.

Otvorene su dvije nove vaspitne jedinice barskog vrtića, dok su u domu učenika i studenata „Dušan Marović“ rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 65.000 eura. 

Share.

Comments are closed.