Ministarstvo prosvjete: Za nekoliko dana detalji oko organizacije nastave

Iz Ministarstva prosvjete su uputili saopštenje povodom glasina koje su pojavile u pojedinim medijima oko načina organizovanja nastave nakon 1. oktobra.

“S obzirom na očekivano interesovanje u vezi sa školskom godinom, obvještavamo javnost da će početom sljedeće nedjelje biti date zvanične i detaljne informacije oko organizacije nastave u školama od onoga ko čija je to obaveza: Ministarstva prosvjete.  Godina počinje 1. oktoba, te je nepotrebno i kontraproduktivno preuranjeno plasiranje informacija mimo krovne institucije, jer će Ministarstvo prosvjete, što smo pokazali i odmah nakon prvog suočavanja sa koronavirusom, informisati naše roditelje i djecu na vrijeme, i prije svega odgovoriti svom zadatku.

Trenutno se sa Institutom za javno zdravlje pripremaju modeli funkcionisanja školske godine, koji će biti najbezbjedniji za djecu. Uporedo, snimaju se časovi koji će biti podrška sistemu obrazovanja i koristan resurs čak i u redovnoj nastavi.  Izbor da se ti materijali ne koriste kao zamjena za nastavu u septembru bio je svjestan, jer znamo koliko je važno iskoristiti sve mogućnosti za direktan kontakt u školi.

Razumijemo pojedinačne stavove o početku godine, ali naša je uloga da zaštitimo i zdravlje i znanje naše djece, koje u sistemu obrazovanja ima preko 100 000! I stoga molimo za strpljenje. Na udarac koji je svim obrazovnim sistemima zadala pandemija odgovorili smo efikasno i brzo, te pokazali da naša djeca mogu da računaju na nas. Tako će biti i ovog puta”, zaključili su iz Ministrstva prosvjete.

Share.

Comments are closed.