Mitar Jovović najbolji carinik ove godine u Baru

Povodom Dana carinske službe, 18. oktobra, održana je svečana sjednica Kolegijuma direktora Uprave carina, na kojoj su podijeljene nagrade za ovu godinu. Za službenika sa najboljim rezultatom u okviru barske carinarnice proglašen je Mitar Jovović, samostalni carinik u CI Slobodna zona Bar.

Iz Uprave carina su istakli kako je postignuta dobra dinamika u sprovođenju EU projekata, te da “očekuju da realizacija ključnih projekata, prije svega u oblasti izgradnje informacionih sistema i modernizacije opreme za sprovođenje kontrola, obezbijedi Upravi carina poziciju pouzdanog i kredibilnog partnera modernim evropskim i svjetskim carinskim administracijama”.

“Na međunarodnom planu, osim efikasne saradnje koja je iz godine u godinu sve intenzivnija, važno je istaći podršku koju Uprava carina u kontinuitetu dobija kroz EU projekte, pri čemu uspijevamo da se afirmišemo kao zainteresovan, posvećen i odgovoran partner, koji svoje obaveze ostvaruje u skladu sa preuzetim odgovornostima – jačajući svoj ugled. Dosadašnji rad i rezultati, kao i pozitivne ocjene od strane EU monitoring misija,daju nam za pravo da konstatujemo da sprovodimo ispravnu i efikasnu poslovnu strategiju i da možemo očekivati dalji razvoj i jačanje efikasnosti Uprave carina, na dobro svih poslovnih subjekata i svih građana Crne Gore”, kaže se u dopisu Uprave carina.

Share.

Comments are closed.