Mustafa Peročević: Dan škole slavimo na drugačiji način, a nadamo se skorom susretu

Danas je 48. rođendan gradske škole “Blažo Jokov Orlandić”. Osnovana je 1972. pod imenom Druga osnovna škola na Staroj raskrsnici – Krsti puteva, a na Topolicu se preselila 24. novembra 1977. godine.

Tim povodom, poruku đacima i roditeljima je, usljed situacije izazvane pandemijom koronavirusa, putem medija uputio Mustafa Peročević, direktor ove obrazovne ustanove:  

“Draga djeco, poštovani roditelji, pozdravljamo vas u ime kolektiva OŠ ‘Blažo Jokov Orlandić’. Danas slavimo njen 48. rođendan, svih ovih godina istrajni i temeljni u jednom od najplemenitijih ciljeva: dostojno vaspitanje i obrazovanje naših najmlađih, a opet, najznačajnijih članova jednog društva.

Naša Škola je u proteklim godinama ostvarila impresivne rezultate, rukovodeći se upravo tim geslom i podstičući učenike, iz generacije u generaciju, na predan rad kojim ulažu u sopstvenu budućnost, ali i budućnost zajednice kojoj pripadaju. 

Ove godine, kao što i sami svjedočite, susreli smo se sa jednom vrlo teškom situacijom koja je podrazumijevala da se, u kratkom periodu, cjelokupni nastavni rad preusmjeri na razne online platforme, učionice i mreže. Sati i sati vrlo predanog i istrajnog rada nastavnika u osmišljavanju online predavanja, učinili su da se posljedice ovog stanja u kojem se trenutno nalazi cio svijet ne osjete kao veliki i nenadoknadivi gubitak.

Iako nam je to kao Školi proširilo digitalne vidike, jasno je da škola nije škola bez učenika, i da nijedna mreža ne može zamijeniti radost susreta sa njima. Tako smo ove godine primorani da Dan škole proslavimo na nešto drugačiji način, nadajući se da ćemo uskoro nadoknaditi sve ono što virtuelni svijet, uprkos nekim dobrim stranama, ne može pružiti. 

Do tada, mi ćemo i nadalje pažljivo i trpeljivo da ulažemo u ovaj naš hram znanja, željno iščekujući povratak u jedino mjesto gdje suštinska magija nastaje — u školske klupe i ničim zamjenljivu, živu riječ”, kazao je Peročević.

Share.

Comments are closed.