MZ Mrkojevići ispituje zainteresovanost mještana za otvaranje ambulante u Pečuricama

“Mjesna zajednica Mrkojevići kontinuirano radi na unapređenju uslova života za mještane Mrkojevića, a kao jedan od prioriteta određeno je stavljanje u funkciju ambulante u Pečuricama za pružanje primarne zdravstvene zaštite”, javili su iz Odbora MZ Mrkojevići.

Odbor mjesne zajednice je na tu temu obavio razgovore sa predstavnicima Doma zdravlja i Opštine Bar, gdje je naišao na podršku sagovornika. Dom zdravlja je dao saglasnost da se pružanje primarne zdravstvene zaštite u Pečuricama stavi u funkciju, dok je Opština Bar podržala otvaranje ambulante prihvajući preuzimanje troškova za angažovanje jednog ljekara opšte prakse i jednog medicinskog tehničara koji bi bili angažovani, uvažavajući prije svega potrebe stanovništva ove mjesne zajednice, a posebno stanovništva starosne strukture koja zahtijeva liječenje u ambulanti.

Na sastanku odbora mjesne zajednice Mrkojevići održanom 18. avgusta, na kome je od devet članova prisustvovalo sedam, iz Velike i Male Gorane, Kunja, Veljeg Sela, Pečurica i Dobre Vode, donesena je jednoglasna odluka da se krene u dalje korake, a prvi je ispitivanje interesovanja mještana za korišćenje ove usluge.

“Ovim putem mjesna zajednica Mrkojevići obavještava građane koji žive na teritoriji MZ Mrkojevići da će u narednih nedjelju dana, od 19-26. avgusta ispitivati interesovanje mještana za otvaranje ambulante u Pečuricama, koji žele da svoje potrebe za primanje zdravstvene zaštite koriste u ovoj ambulanti. Mještane ćemo, zbog mjera NKT-a, kontaktirati telefonom, i obilaskom mrkovskih sela, a svi zainteresovani mogu se javiti na broj telefona kancelarije mjesne zajednice 030/361-501, sekretaru MZ Ahmetu Boškoviću na broj 069/449-195, predsjedniku MZ Senadu Arabeloviću na broj 068/002-266, ili predstavnicima zaseoka u odboru mjesne zajednice.

Odbor mjesne zajednice poziva mještane da se jave u narednih sedmicu dana, i koristi priliku da uputi zahvalnost Savjetu muslimana Crne Gore i Ministarstvu zdravlja za iskazano interesovanje za ovo pitanje, koje će se nadamo biti realizovano na zadovoljstvo mještana Mrkojevića”, kazali su iz Odbora MZ Mrkojevići.

Share.

Comments are closed.