Na humanitarnom turniru Igraj za Kosmet prikupljeno preko 7500 eura

Na humanitarnom turniru “Igraj za Kosmet”, koji je u subotu održan na “Arena court” terenu iza Gimnazije, prikupljeno je preko 7500 eura namijenjenih za obnovu manastira Draganac (zadužbinu cara Lazara iz XIV vijeka), pomoć samohranoj majci Blažici Vićentijević sa četvoro djece iz Zubinog potoka i pravljenje dječjeg igrališta u selu Kusce kod Gnjilana.

Turnir je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Sveti Jovan Vladimir“, u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Svi za Kosmet“ iz Beograda.

„Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, a posebno donatorima koji su dali 2 000 eura, uz želju da ostanu anonimni. Naravno, to ne umanjuje značaj ni nekog od srca datog jednog eura. Posebno sam ponosan na sve moje Barane, svih vjera, koji su učestvovanjem u ovoj akciji potvrdili da Bar nije zaboravio da je Kosovo Srbija, a Metohija Crna Gora”, kazao je Slavko Klisić iz DDDK “Sveti Jovan Vladimir”.

Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa “Veterani Pristan”, drugo “7”, a treće ekipa “Sidro basket”.

“Učestvovale su 33 ekipe, od kojih su se pojedine prijavile samo kako bi donirale novac. Prema mojoj procjeni, ukupni iznos će preći 8000 eura”, zaključio je za Radio Bar i Bar Info Klisić.

Turniru je specifičniim emotivnim nastupom ukrasila djevojčica Pavlina Radovanović iz Orahovca, koja je otpjevala nekoliko pjesama.

Share.

Comments are closed.