Na trgu akcija za pomoć korisnicima Narodne kuhinje

Učenički parlament Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, u saradnji sa NVU „Žene Bara velikog srca“, povodom 17. oktobra, Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, danas je organizovao humanitarnu akciju pod motom “Tvoje malo-za nekoga puno”.

Pomoć u vidu hrane, odjeće, obuće, knjiga, igračaka i sredstava za higijenu, prikuplja se na dva štanda na gradskom trgu, do 19 sati. Akcija će biti nastavljena i sjutra, a pomoć će se od 12 do 19 sati prikupljati u holu Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Donatorka, koja je željela da ostane anonimna, zadovoljna je što je akcija organizovana.

“Svaka čast na akciji, treba da se pomogne ako je neko u mogućnosti. Ima mnogo građana koji nemaju, mladih koji ne rade, tako da podržavam ovakve akcije”, istakla je ona.

Ljiljana Vujović iz NVU “Žene Bara velikog srca” kazala je da će pomoć dobro doći ugroženim stanovnicima Bara.

“Akcija prikupljanja pomoći sprovodi se na inicijativu učenika Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, a mi je svesrdno podržavamo i veoma smo zahvalne jer je, i prošle,  i ove godine namijenjena upravo korisnicima Narodne kuhinje. S obzirom da svakodnevno pomažemo 160 korisnika, a pored njih još mnogo porodica koje nisu korisnici Narodne kuhinje, ali im je potrebna pomoć, onda je jasno koliko je ta učešće građana nama značajno i bitno”, kazala je ona.

Vujović je istakla “da bi bilo lijepo da nam se ovdje danas priključe i predstavnici institucija, da podrže ovakvu akciju, da daju podršku i primjer svih građana”.

Milica Pavlović, učenica četvrtog razreda Ekonomsko-ugostiteljske škole, inače organizator akcije, zadovoljna je odzivom sugrađana.

“Postavili smo dva štanda, tako da se nadam da će biti još više ljudi. Ovaj drugi je trenutno nešto uspješniji, ali sve to ide na jedno mjesto. Drago nam je da se ljudi odazivaju i pomažu”, kazala je ona.

Svi koji danas ne stignu, a žele, donacije mogu donijeti sjutra popodne u Ekonomsko-ugostiteljsku školu.

Sabrija Nikičić

Narodna kuhinja je danas dobila veliku donaciju. Kako smo saznali od Ljiljane Vujović, Sabrija Nikičić iz Mrkojevića, u ime organizacije “Od srca” iz Čikaga, uručio sredstva za kupovinu profesionalnog kazana, poslednjeg uređaja potrebnog za kuhinju.

Share.

Comments are closed.