Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama: Za studente besplatno članstvo

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom „Biblioteke za studente“ koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom „Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije“.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama pokrenut je u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

Zahvaljujući inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže navedenu akciju, u četvrtak, 5. oktobra, svi crnogorski studenti, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima, moći će da se besplatno učlane u 20 narodnih biblioteka, među njima i u barsku – Narodnu biblioteku i čitaonicu „Ivo Vučković“.

Share.

Comments are closed.