Najavljene aktivnosti na rješavanju problema vodosnabdijevanja u Dobroj Vodi i Velikom Pijesku

Danas je na vodoizvorištu “Bolje Sestre” obilježen Dan Regionalnog vodovoda i 9 godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, a na svečanosti je, pored ostalog, najavljen početak aktivnosti na rješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobra Voda i Veliki Pijesak.

“Sljedeća, jubilarna deseta godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, tj. 45 godina postojanja Regionalnog vodovoda predstavljaće godinu razvoja, zato što će Regionalni vodovod, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. godine završiti izgradnju prve faze sistema, započeti sa drugom  fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće aktivnosti na riješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobra Voda i Veliki Pijesak”, istakao je direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

Zahvalnica povodom Dana Regionalnog vodovoda biće uručena resornom ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, ispred Vlade Crne Gore, “za pruženu podršku, razumijevanje i zajednički napor na očuvanju javnog interesa i održanju redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima poslovanja tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine, kao i za dosadašnje rezultate stabilne i kvalitetne saradnje i profesionalnu podršku i razumijevanje”. Takođe, svim zaposlenima i članovima Upravnog odbora uručene su zahvalnice za “izuzetan napor i istinsku predanost u obavljanju poslovnih zadataka i održavanje redovnog funkcionisanja sistema” u ovom periodu. Zahvalnica je uručena i predsjednici opštine Golubovci, Tanji Stajović, za uspješnu saradnju na zaštiti vodoizvorišta “Bolje Sestre”.

JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, kako tvrde iz ovog preduzeća, na današanji dan isporučuje 19% više vode od ugovorenih količina za ovaj period, tj. 8% više u odnosu na isti period 2018. godine.

Share.

Comments are closed.