Nemanja Bogićević drugi na takmičenju kantautora

Mladi kantautor Baranin Nemanja Bogićević osvojio je drugo mjesto na takmičenju „Electric Guitar Competition powered by The Capital Plaza“ u kategoriji “Akustična gitara i glas“, koje je proteklom vikenda održano u Podgorici. 

Talentovani Nemanja visoki plasman i nagradu od 250 eura zavrijedio je perfektnom tehnikom, emocijom i istančanim smislom za ritam. Na takmičenju je nastupio sa autorskom numerom “The words unspoken”.

„Sa ovom pjesmom koju sam napisao prije pet godina, takmičio sam se prošle godine u Omišu. Tada sam osvojio treće mjesto“, kaže Nemanja.

Zadovoljan je organizacijom i plasmanom na ovom takmičenju.

„Već godinama pokušavam da snimim album, ali je za to potrebno mnogo novca. Nadam se da ću se tom cilju približiti poslije sezone“, priča ovaj vrijedni, talentovani mladić.

Ljeto će kao i prethodnih godina provesti radno – nastupaće u hotelima, klubovima…

Prvo mjesto na „Electric Guitar Competition powered by The Capital Plaza“ osvojio je Golub Damjanović, sa numerom “Be The One”, koju je sam pisao i komponovao. Njemu je dodijeljena akustična gitara “Yamaha”, vrijedna 1.150 eura. Nakon velikog finala u atrijumu centra „Capital Plaza“, održan je koncert grupe „Neverne bebe“. Prvo, polufinalno veče takmičenja u električnoj i akustičnoj gitari zaokruženo je nastupom prošlogodišnje pobjednice, mlade Jelene Zvicer iz Nikšića.

Takmičenje za električnu i akustičnu gitaru i glas je programski segment Međunarodnog takmičenja u gitari MIGC 2019, koji je održan u Tivtu od 23. do 26. maja, a čiji su glavni nosioci NVO Anagastum, Muzički centar Crne Gore i Centar za kulturu Tivat.

Share.

Comments are closed.