Nova dva albuma Vladimira Orlandića na internetu

Gitarista iz Bara Vladimir Vanja Orlandić se za dva mjeseca oglasio na internetu sa dva izdanja – prvi je, kako kaže, posvećen jednom od njegovih gitarskih uzora Ericu Claptonu, a drugi njegovoj djevojci.  

Album “To E.C.” sadrži 18 pjesama čiji je autor Eric Clapton ili je u njima učestvovao kao gitarista, iz različitog perioda njegovog stvaralaštva, samostalno ili kroz bendove “Cream”, “Derek and the Dominos” i “John Mayall’s Bluesbreakers”. Tu su verzije dobro poznatih standarda poput  “After midnight”, “Spoonful”, “Cocaine”, “Have you ever loved a woman”, “Crossroads”, ali i pjesma grupe “The Beatles” “While my guitar gently weeps” na kojoj je Clapton svirao solo. Album donosi i Orlandićevu pjesmu posvetu legendarnom gitaristi “Slowhand”. Možete ga poslušati na adresi https://vanjaorlandic.bandcamp.com/album/to-e-c

Na albumu “Geisha” su, kao i na većini Orlandićevih nosača zvuka do sada, u većini obrade, na njemu karakterističan način, s tim što je ovoga puta znatno više ušao u domen pop-rock ostavštine (“Gypsy eyes” – Hendrix; “White Rabbit” – Slick; “Jealous Guy” – Lennon, “Purple Rain” – Prince; “Tea for one” – Page/Plant…)

Albumom dominiraju numere Petera Greena, a Orlandić je ponudio i pet autorskih pjesama (“Just a melody”, “My dear”, “Rain and thunder”, “Roads” i “To Roy”). Kako sam ističe, “Geisha” sa 18 pjesama, posvećen je njegovoj djevojci.

Možete ga poslušati na web-adresi https://vanjaorlandic.bandcamp.com/album/geisha?fbclid=IwAR3HORHxVFWdlTyciLeowS3wfw-Kqt_13aX2crJ0XXSkRg8IYYexqmAeiM0

Share.

Comments are closed.