Nova turistička mapa Bara izašla iz štampe

Turistička organizacija Opštine Bar je inovirala postojeću turističku mapu Bara koja je nastala prije svega zbog boljeg orijentisanja turista u prostoru i sve većeg interesovanja posjetilaca za naš grad. Turistička mapa je publikacija informativnog karaktera, a dizajnirana je na savremen i atraktivan način i veoma je praktična za konsultaciju i navigaciju po gradu. Urađena je dvojezično, na crnogorskom i engleskom jeziku, a štampana u dva formata, kao džepna i blok mapa.

Mapa obuhvata teritoriju centralnog dijlela Bara, Stari grad Bar, njegovu bližu okolinu uključujući i Staru maslinu. Prikazane su sve važnije saobraćajnice, hoteli, turističke atrakcije, kulturna dobra, turističke agencije, restorani, autobuska stajališta, benzinske stanice, pošte, banke, apoteke, pa sve do detalja, kao što su punionice za električna vozila, zone besplatnog WiFi-ja i drugo.  Stilizovanim piktogramima na mapi su označeni objekti od turističkog značaja, a dvojezičnom legendom koja se nalazi na margini su objašnjeni simboli koji se nalaze na mapi.

“Ova publikacija će biti distribuirana u svim turističkim biroima TO Bar i na svim prezentacijama naše opštine, kako u zemlji, tako i u inostranstvu”, ističu iz TO Bar.

Za dizajn i štampu mape je bila zadužena Agencija “MAMA International” iz Podgorice, a Turistička organizacija Opštine Bar je ponudila i mogućnost oglašavanja na poleđini mape. Svoje interesovanje iskazali su hoteli “Hotel Resort Ruža Vjetrova”, “Hotel Sunset”, “Kalamper Hotel&Spa”, “Pearl beach”, privatni smještaj “Vila Glavanović”, “Berg&Estate D.O.O”, “Apartmani Sarić”, “Apartmani Marčić”, “Vila Izvor”, kao i kompleks “Soho City”, pa su na taj način postali i partneri u realizaciji ovog projekta.

Share.

Comments are closed.