Novaković se sastao sa turskim investitorima

Potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan ugostio je delegaciju Asocijacije turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Ertacom Gungorom.

Jedan od ciljeva sastanka bio je uspostavljanje i jačanje saradnje Opštine Bar i Asocijacije turskih biznismena i investitora kroz stvaranje uslova za privlačenje novih investitora iz Turske, ali i unaprijeđenje saradnje sa kompanijama koje danas obavljaju određene privredne djelatnosti u Baru.

Potpredsjednik Novaković je istakao da je zajednički interes da se unaprjeđuje saradnja, te da očekuju da će upravo rezultat ovakvih razgovora biti i privlačenje novih investitora u opštinu Bar.

“Danas imamo jednu veoma uspješnu tursku kompaniju koja postoji u našem gradu, riječ je o ‘Global Ports Holdingu’ koji je, osim novih kvaliteta u obavljanju lučkih djelatnosti, posljednjih godina u značajnoj mjeri razvijao i unaprjeđivao kruzing turizam u Baru. Naša saradnja je izuzetno uspješna i u značajnoj mjeri cijenimo to što je u pitanju jedna društveno odgovorna kompanija koja je uvijek prepoznala značaj svih važnih pitanja u našem gradu”, kazao je potpredsjednik Novaković.

Ertac Gungor, predsjednik Upravnog obora Asocijacije turskih biznismena i investitora je naveo da je cilj udruženja prvenstveno da pruži pomoć svim turskim investitorima koji žele da kroz investicije realizuju značajne projekte u Crnoj Gori, a da je Bar mjesto koje privlači veliku pažnju.

Na sastanku je zajednički konstatovano da je potrebno jačati ovakav vid saradnje zato što Bar ima značajne potencijale, prvenstveno kroz bolje iskorišćavanje privredne zone, koje je kroz nova ulaganja i investicije potrebno na pravi način valorizovati. 

Share.

Comments are closed.