Nove tehnologije ViK u kontroli ispravnosti vode

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija oglasili su se saopštenjem, u kome objašnjavaju uvođenje novih tehnologija na planu kontrole ispravnosti vode.

“Stručne službe tehničkog sektora DOO Vodovod i kanalizacija koninuirano ulažu značajne napore u pravcu uvođenja novih tehnologija u radu, a sve sa ciljem održavanja stabilnog i kvalitetnog sistema vodosnabdijevanja potrošača”, kaže se u saopštenju.

DOO Vodovod i kanalizacija Bar je nabavilo i ugradilo novu opremu na većem broju hlornih stanica, čime je, kako kažu, “najmodernijom tehnologijom zaokružen cjelokupan sistem kontrole kvaliteta. Izvršena je nabavka i montaža hlorne instalacije za pet hlornih stanica na izvorištima i jednu hlornu stanicu na prepumpnoj stanici u Sutomoru”.

“Ovom investicijom smo uspijeli da dotrajalu hlornu opremu zamijenimo novom, čime smo uradili značajan korak u cilju poboljšanja stabilnog i kontinuiranog tretmana vode, sa unaprijeđenjem sistema kroz instalaciju dvije boce gasnog hlora. Tehnološko unaprijeđenje je ugrađivanje gasnog preklopnika koji automatski prebacuje hlorisanje preko druge boce kada se prva isprazni, čime ostvarujemo kontinuirano, stabilno i bezbjedno hlorisanje vode. Ističemo da se u ovom periodu pristupilo nabavci i ugradnji tri moderna uređaja za detekciju curenja hlora i neutralizaciju hlora u vazduhu na onim hlornim stanicama gdje je stručnom analizom procijenjen najveći rizik. Ovim smo ispunili najviše standarde kada je riječ o zaštiti u mogućim akcidentnim situacijama, usljed kojih može doći do ugroženosti, ljudstva, životne sredine i opreme. DOO Vodovod i kanalizacija će i u narednom periodu nastaviti sa modernizacijom koja ima za cilj povećanje stepena bezbjednosti i očuvanja visokog kvaliteta vode kroz uvođenje tehnoloških inovacijama, kako na hlornim, tako i na pumpnim stanicama za čistu vodu i pumpnim stanicama za otpadnu vodu”, kaže se u dopšisu medijima kojeg potpisuje Alvin Tombarević, tehnički direktor DOO Vodovod I kanalizacija Bar.

Share.

Comments are closed.