Novi album gitariste Vanje Orlandića

Barski rock/blues gitarista Vanja Orlandić, na internetu je objavio četvrti album ove godine, jednostavnog naziva “2020“.

“Na novom albumu je četrnaest numera. To je ‘the best of’ mog autorskog rada, koji sam prije nekoliko dana objavio podstaknut idejom mog kuma i prijatelja Igora Marojevića. On mi je predložio da na jednom mjestu budu obuhvaćene odabrane kompozicije i meni se ta ideja dopala”, kazao je Orlandić za Radio Bar i Bar info.

Ovaj pasionirani ljubitelj gitara i raznih varijanti rock-a i blues-a, do sada je na muzičkim platformama objavio 19 albuma. U saradnji sa beogradskom izdavačkom kućom “RNR Records”, njegovih deset digitalnih izdanja, slušaju ljubitelji ovog zvuka širom svijeta. Putem društvenih mreža kaže da dobija samo pozitivne reakcije.

“Nedavno me kontaktirala Rene Gubere, muzička promoterka. Dopalo joj se to što radim i pitala me da li može da proslijedi albume radio stanicama u Americi i Kanadi. Na mreži ‘Spotify’ me čuo i prijatelj Erika Kleptona, čije numere s posebnim zadovoljstvom obrađujem. Sve te pozitivne reakcije mi naravno, imponuju i daju mi podstrek da i dalje komponujem”, ispričao je Orlandić.

Osim numera Erika Kleptona, snimio je i instrumentalne obrade Led Zeppelin-a, Pitera Grina i mnogih drugih, a početkom juna se ohrabrio da se publici predstavi i kao pjevač u autorskom singlu “In your ear”.

Orlandić ističe kako ga najviše inspiriše muzika autora koje voli da sluša ali i njemu bliski, dragi ljudi kojima nerijetko posvećuje kompozicije.

“Na Radio Baru gdje godinama radim kao ton majstor, obično uveče kada mi mužička šema dozvoljava, za listu biram muziku stare rock i blues garde. Drago mi je kad slušaoci prepoznaju da sam ja u smjeni. Volim da na taj način vratim ljude u neka srećna vremena kada se slušala dobra muzika“, s osmjehom kaže Vanja.

Njegov novi album “2020“, kao i prethodne, možete poslušati na Bandcampu: https://vanjaorlandic.bandcamp.com/album/2020

Share.

Comments are closed.