Novi konkurs BSC Bar za najbolji biznis plan

Biznis start-up centar Bar je raspisao takmičenje za najbolji biznis plan. Ova aktivnost podržava razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori u smislu mikrokreditne podrške pod povoljnim uslovima za pokretanje ili proširenje biznisa.

Ovogodišnji konkurs je dio projekta podrške omladinskom preduzetništvu “ZA posao” kojeg finansira Ambasada SAD, a sprovodi BSC Bar. Stoga se na konkurs mogu javiti zainteresovani potencijalni i postojeći preduzetnici starosti do 35 godina koji žele podršku u započinjanju biznisa, odnosno proširenju već postojećih biznisa. Krediti su iznosa do najviše 10000 eura, odobravaju se preko NLB Montenegro banke, po kamatnoj stopi od 6%, sa grejs periodom od 6 mjeseci i rokom otplate do četiri godine. Konkurs je otvoren do 31. marta 2020.

Za prijavu na konkurs potrebno je pripremiti biznis plan u obrascu istaknutom na web stranici www.bscbar.org i dostaviti ga putem navedenog emaila do roka konkursa. Prispjele biznis planove će ocjenjivati nezavisna zvanična komisija koju čine predstavnici partnerskih institucija BSC Bar iz privrednog sektora. Biznis planovi će se prema unaprijed definisanim kriterijumima ocjenjivati u dva kruga: u prvom krugu ocjenjuje se pisani dokument, a u drugom usmeno obrazloženje nosioca plana, odnosno preduzetnika. Kriterijumi su preduzetničko iskustvo, inovativnost, finansijska održivost, razvojni potencijal u lokalnoj zajendici i društvena odgovornost. U biznis planu potrebno je da bude obrazložen komercijalni i inovativni kvalitet biznis ideje, odnosno, dugoročna održivost biznisa i inovativni koncept koji će ukazivati na prednost u odnosu na postojeće proizvode i usluge. U skladu sa ocjenom komisije i zahtjevima preduzetnika, BSC Bar odobrava apliciranje za mikrokreditna sredstva.

 BSC Bar organizuje Takmičenje za najbolji biznis plan, kao jednu od svojih glavnih aktivnosti sa ciljem podsticanja razvoja preduzetništva i samozapošljavanja u Crnoj Gori. U okviru ove aktivnosti, u posljednjih 12 godina kreditno je podržano preko 110 start-up i postojećih preduzeća.

Share.

Comments are closed.