Novi singl Marije Brajović nakon 15 godina

Izolacija u dobra koronavirusa poslužila je pjevačici iz Bara Mariji Brajović za rad na singlu koji označava povratak u solo vode, tačno 15 godina nakon nastupa na “Monteviziji”.

Riječ je o pjesmi “Zar imaš hrabrosti”, za koji je muziku napisao Božo Gagović, a tekst Gagović i Boris Marićević. Marijin otac, Novak Brajović, nekadašnji gitarista barske hard rock grupe “Ružin trn” je producent pjesme, dok aranžman potpisuju on i Mišo Škuletić. Snimano je u studiju “Gain” u Baru, a kao prateći bend pojavljuje se “Akademia”, sa kojom Marija nastupa duže od godinu dana.

“Davno sam započela muzičku karijeru, čemu u prilog govori i pjesma iz 2006. godine, ali me život odnio u drugom smjeru. Sada, mnogo godina kasnije, odlična saradnja sa ‘Akademiom’ donijela mi je novu energiju i pomogla da potpuno drugačije razumijem muziku. Pjesma daje pečat mojoj dosadašnjoj karijeri i predstavlja svojevrsnu prekretnicu. Mnogo je truda i ljubavi uloženo u njenu interpretaciju i predstavlja muziku koju volim i slušam, a sama po sebi nosi simboliku. Nadam se da će je naši sugrađani poslušati i prepoznati po svojoj laganoj i dopadljivoj noti. Crnogorskoj muzičkoj sceni je već odavno poznat rad benda ‘Akademia’ i zahvalna sam Božu što mi je poklonio svoju autorsku kompoziciju i što sam njihov dio. On je ujedno i ‘krivac’ za moj povratak muzici”, istakla je Marija Brajović za Bar Info i Radio Bar.

Sama pjesma je napravljena krajem devedesetih, kao pokušaj Gagovićevog komponovanja u dance vodama. Snimljena je jedna verzija za duo “Jel’ ti lepo”, a kasnije se našla i na Božovom samizdat projektu u pop-rock varijanti. Ovo je Marijin, i njen, novi početak. Poželimo, uspješan!

Pjesmu možete poslušati ovdje:

Share.

Comments are closed.