Novi uspjesi učenika barske Muzičke škole na onlajn takmičenjima

Uprkos otežanim uslovima rada i takmičenjima koja se organizuju onlajn, učenici barske Muzičke škole su podjednako uspješni kao i prethodnih godina. Na nedavno održanim međunarodnim festivalima, među kojima je poslednji “Polihimnija” u Skoplju, osvojili su više nagrada, Grand prix, a Lana Milanović, po drugi put, dobila je  maksimalnih stotinu bodova. Tim povodom, uprava škole priredila je malu svečanost, a direktor, mr Miro Kruščić najboljima je uručio simbolične nagrade.

Dobra tradicija barske Muzičke škole se nastavlja. Loše zdravstvena situacija bila je dodatno podsticajna i za učenike i profesore, koji sada nastavu pohađaju redovno, a raspust su proveli vježbajući onlajn i u stalnoj komunikaciji.

Sofija Eleneva, u klasi profesorice Tamare Stijepović, osvojila je ove godine čak tri nagrade- prvu na međunarodnom takmičenju u Valjevu, takođe prvu u Minsku i prvu, kao i Grand prix, u Kotoru.

Učenici profesorice Jelene Dobrković uvijek su među najboljima. Na nedavno održanom međunarodnom takmičenju “Polihimnija” u Skoplju, Sergej Savić, Novak Savić i Zoe Buntić osvojili su prve nagrade,  Lana Milanović, po drugi put, maksimalnih stotinu poena, a Anđela Nikolić drugo mjesto. 

„Zadovoljni smo zbog uspjeha, ali i činjenice da nas ovo izazovno vrijeme nije omelo u posvećenom radu i ljubavi prema muzici“, kazala je za Radio Bar i Bar info, profesorica Jelena Dobrković.

Da muzika uvijek iznova inspiriše i oplemenjuje, a posebno podsticajno djeluje u teškim vremenima, potvrđuje i profesorica Ana Vukazić, čije su učenice osvojile- Katarina Radosavović dvije prve nagrade na međunarodnim festivalima u Sremskoj Mitrovici i Skoplju, a Ivona Milić drugu, takođe u Skoplju.

Povodom novih uspjeha učenika barske Muzičke škole, uprava je, poštujući mjere NKT-a, danas priredila malu svečanost, a direktor, mr Miro Kruščić, uručio im je na poklon vrijedne muzičke publikacije.

„Izuzetno sam zadovoljan i ponosan zbog uspjeha učenika i profesora“, istakao je direktor Kruščić, koji je najavio školsko takmičenje u aprilu, kao pripremno za državno i međunarodne takmičarske festivale. Tradicionalni novogodišnji koncert nagrađenih i talentovanih učenika biće održan, u skladu sa zdravstvenom situacijom, uživo na FB stranici škole.

„Nastavni proces teče redovno i u potpunosti je ispunjen  plan u prvom tromjesečju“, kazao je direktor Miro Kruščić.

Share.

Comments are closed.