Novih 39 slučajeva infekcije, nijedan iz Bara

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 326 uzorka na novi koronavirus. Otkriveno je 39 novopozitivnih slučajeva infekcije, i to iz sljedećih opština: Podgorica 22, Nikšić 8, Kotor 2, Bijelo Polje 1, Berane 1, Herceg Novi 1, Budva 1, Plav 1, Plužine 1, Tivat 1.

“Od posljednjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod kod pacijenata iz Podgorice, 1955. godište koji je liječen u Kliničkom centru Crne Gore. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna je 53, a od početka godine 62”, saopšteno je iz Instituta.

Prijavljen je oporavak 111 pacijenta.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 1119.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 3588.

U Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječi 26 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, saopšteno je iz te zdravstvene institucije.

U Klinici za infektivne bolesti nalazi se 10 pacijenata, u Internoj klinici 15 i jedno dijete sa komorbiditetom u Institutu za bolesti djece.

U Intenzivnoj jedinici Interne klinike liječi se 5 pacijenata koji su životno ugroženi, od kojih su dva priključena na invazivnu mehaničku ventilaciju (respirator), dok se 10 liječi u Poluintenzivnoj jedinici.

Share.

Comments are closed.