Novinari sa svih strana posjetili Bar

Nakon brojnih studijskih posjeta medija u Baru koje su organizovane tokom ovog i prethodnog mjeseca, uslijedila je još jedna koja se realizovala u saradnji sa FIJET Srbija (Udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu), kazali su iz Turističke organizacije Bara.

U periodu od 12. do 14. juna Bar su posjetili predstavnici medija među kojima su bili: GTV- Gorenjska televizija i BTC magazin Ljubljana, časopis Dimenzije, Magazin Star BIH, BH radio, Portal BiH putovanja, Makedonska informativna agencija (MIA), Sputnjik , TV emisija “Srbija koju volim”, TV Belle Amie, Internet portal Serbia Travell News, TV Studio B, TV mreža Comnet i Turistička prizma.

“Medijima je u pratnji vodiča predstavljeno prirodno i kulturno- istorijsko nasljeđe grada ‘između dvije čarobne obale’, i to: Stari Bar, Staru maslinu, Dvorac kralja Nikole kao i Virpazar. Tokom posjete u Virpazaru, obišli su tvrđavu Besac i Centar za posjetioce, a upriličeno je i krstarenje Skadarskim jezerom i posjeta lokalnoj vinariji”, kazali iz TOB-a.

Share.

Comments are closed.