NVO Za novo i ljepše Sutomore: Neprijatno smo iznenađeni

Iz NVO Za novo i ljepše Sutomore su večeras reagovali na novi neprimjereni grafit, koji se pojavio na Tabiji. Kako su kazali, prinuđeni su ponovo da se obrate javnosti povodom devastiranja zidina tvrđave Tabija u Sutomoru, na čijoj revitalizaciji njihova NVO radi još od 2015. godine.

“Još jednom želimo da naglasimo koliko je dobrovoljnog rada i finansijskih sredstava uloženo u ovaj projekat koji se osmišljen da bude na korist svih građana naše opštine i turista koji nas posjećuju, za koji imamo podršku najšireg građanstva i nadležnih institucija, pa smo samim tim zaista neprijatno iznenađeni potrebom pojedinaca da svoje lične stavove izražavaju iscrtavanjem neprimjerenih sadržaja upravo na ovim zidinama, kojima tu nikako nije mjesto.

U nadi da će nadležne opštinske službe i državni organi uraditi sve što je u njihovoj moći da spriječe dalje devastiranje ovog kulturnog dobra, obraćamo se i počiniocima da ih zamolimo da svoje stavove ubuduće izražavaju na nekom drugom mjestu i na civilizovan način”, kazali su ove nevladine organzacije.

Share.

Comments are closed.