Objavljen Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva

Komisija za raspodjelu sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku je na prvoj sjednici, održanoj danas, donijela Odluku o objavljivanju Javnog poziva za učešće u Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku.

“Shodno tome obavještavamo javnost da je Javni poziv objavljen danas na web sajtu opštine Bar www.bar.me i da će biti otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 28. decembra”, navodi predsjednica Komisije za raspodjelu sredstava Tanja Spičanović.

Pravo da se prijave na Javni poziv, kako objašnjava Spičanović, imaju nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG- Biro rada Bar, privredna društva i preduzetnici koji su registrovani u CRPS-a sa sjedištem na teritoriji opštine Bar, kao i potencijalni preduzetnici koji žele da razviju svoju biznis ideju i započnu samostalno poslovanje.

“Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po ovom pozivu iznosi 90.000 eura, a najviši iznos dodijeljenih sredstava po odobrenom biznis planu je 13.500 eura”, kaže predsjednica Komisije.

Za zainteresovane učesnike u Javnom pozivu biće organizovane besplatne obuke i individualne konsultacije za pripremu biznis plana, koje će se održati u prostorijama “Bisnis start-up centra” u periodu od 25. do 29. novembra i od 2. do 6. decembra ove godine.

Prijavljivanje za pohađanje obuka, kao i za individualne konsultacije, obavlja se putem mail-a info@bscbar.org, putem telefona br. 069/328-329 ili lično u prostorijama „Bisnis start-up centra“ Bulevar Revolucije bb, poslovni centar- kula A, svakog radnog dana u periodu od 9 do 12 sati. Individualne konsultacije će se održavati tokom trajanja Javnog poziva. Za učesnike čiji biznis planovi budu odobreni biće organizovane specijalističke obuke za sticanje poslovnih vještina i mentorska podrška, o čemu će biti blagovremeno informisani.

Komisija će 27. novembra održati „Info dan”, tokom kojeg će dodatno informisati zainteresovane o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na Javni poziv.

Share.

Comments are closed.