Od Opštine Bar 20 hiljada eura za pomoć stanovništu u Albaniji

Opština Bar doniraće 20.000,00 € pomoći za stanovnike područja pogođenih nizom katastrofalnih zemljotresa u Albaniji. Predlog odluke o donaciji sredstava biće razmatran na prvom narednom zasijedanju Skupštine opštine Bar, u srijedu 4. decembra ove godine. Opština Bar u ime svih sugrađana upućuje duboko saučešće porodicama nastradalih i iskrene želje za što brži oporavak povrijeđenih, kao i saosjećanja sa onima koji su u zemljotresima ostali bez svojih domova.

“Direktorat za vanredne situacije je rano jutos okupio 18 članova tima iz nekoliko crnogorskih gradova kao i šest pripadnika Direktorata za vanredne situacije, koji su se sa vozilima i pratećom opremom uputitili prema ugroženom području. Iz Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar, kao ispomoć kolegama, rano jutros u humanitarnu misiju spašavanja krenuo je i Aco Vulević, vođa nacionalnog USAR tima i član Nacionalnog tima za spašavanje iz ruševina.

Podrška kolegama u Albaniji je u ovom trenutku najpotrebnija i Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar je spremna da pruži podršku u vidu vozila i spasilaca kako bi pomogli ugroženom stanovnišvu Albanije prilikom spašavanja ljudskih života i saniranja posljedica nakon jakog zemljotresa.

Tragedija u Draču i okolnim mjestima vratila je sjećanja stanovnika Bara na katastrofalni zemljotres iz 1979. kada je Bar pretrpio ogromne gubitke u ljudskim životima i materijalnim dobrima, ali podsjetio i na solidarnost svih naroda i narodnosti tadašnje Jugoslavije, kao i mnogih zemalja iz regiona i svijeta, čija je pomoć značajno pomogla za brzo otklanjanje posljedica zemljotresa.

Duboko razumijevajući situaciju u kojoj su se našli stanovnici Drača, Tumana, Tirane i drugih mjesta koje je pogodio niz razornih zemljotresa, ova pomoć predstavlja skroman doprinos građana Bara žiteljima pogođenih područja u Albaniji, uz nadu za što skorije otklanjanje posljedica razornih zemljotresa”, kaže se u saopštenju iz Opštine Bar.

Share.

Comments are closed.