Odbornici DF-SNP u znak protesta neće prisustvovati sjednici SO Bar

Saopštenjem za javnost obratili se iz kluba odbornika DF-SNP. Njihovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Odbornici Dejan Đurović i Vasilije Lalošević, iz kluba DF-SNP u Baru, neće prisustvovati najavljenoj sjednici SO Bar, u znak protesta zbog hapšenja Vladike Budimljansko-Nikšićkog Joanikija, i grupe nikšićkih sveštenika, ali i zbog prekomjere policijske sile, i upotrebe hemijskih sredstava protiv golorukog, vjerujućeg naroda, među kojima je bilo i male djece.

U trenucima dok se proganjaju najveći crkveni velikodostojnici i ukida pravo desetinama hiljada crnogorskih građana na slobodu vjeroispovjesti, najmanje što možemo da uradimo je da još jednom skrenemo pažnju našim sugrađanima, ali i široj javnosti, da ovaj rezim klizi u otvorenu diktaturu.

Primjenjuje sankcije i trenira strogoću, protiv naroda koji u ogromnom broju protestvuje zbog hapšenja sveštenstva, ali i protiv tzv. Zakona o vjerskim slobodama.

I ovom prilikom im jasno poručujemo da smo odlučni u namjeri da odbranimo našu crkvu i svetinje.

Protivustavni i nakaradni zakon, ispostavilo se, bio je jasan znak da režim hoće da dijeli i zavađa narod, po cijenu sukobljavanja i neprestanog držanja tenzija.

Najnovija zbivanja pokazuju da su otišli i korak dalje, i da su spremni radi očuvanja fotelja, da atakuje na goloruki narod. Dok je Vladika sa sveštenicima u pritvoru, nećemo učestvovati u radu lokalnog parlamenta”, zaključuje se u saopštenju.

Share.

Comments are closed.