Odbornik LP Bar na evropskom kongresu liberala u Atini

Odbornik Liberalne partije u SO Bar, Ammar Borančić, bio je delegat 40. Kongresa ALDE saveza liberala i demokrata Evrope u Atini.

“Ovaj kongres okupio je preko 60 političkih partija iz svih država Evrope, evropske poslanike, komesare ali i liberalne lidere i premijere država EU. Delegatima su se obratili potpredsjednica Evropske Komsiije Margaret Vestager i premijer Luksemburga Havijer Betel.

Na kongresu evropskih liberala u Atini na posebnim sastancima susreli su se i odbornici, gradonačelnici i članovi Komiteta regiona Evrope iz liberalnih partija svih država. Ovaj Komitet okuplja predsjednike i predstavnike svih lokalnih samouprava država Evrope i služi kao forum za zastupanje interesa lokalnih samouprava, razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje u državi i Evropskoj uniji.

Odbornik LP u Baru, Ammar Borančić punopravno učestvuje u radu ovakvih organa nakon što je ALDE savez na Kongresu u Atini potpvrdio punopravno članstvo LPCG u ovaj savez, treći po jačini u EU. Sve to može biti od posebnog značaja i interesa za snažniji razvoj lokalne politike i jačanje ugleda grada Bara u regionalnim i međunarodnim okvirima i institucijama”, kaže se u saopštenju PR služba Liberalne partije.

Share.

Comments are closed.