Odgovor OO DPS-a Bar uredništvu Radio Bara i portala Bar Info

Odgovor OO DPS-a na jučerašnje reagovanje naše medijske kuće:

“Iz medija sam saznao za vaš odgovor na dopis Opštinskog odbora DPS Bar, što mislim da je neuobičajeno, kao i to da je vaše obraćanje upućeno predsjedniku Opštine, a ne partijskom tijelu koje vam je dostavilo inicijalni dopis. Zašto je vaša percepcija bila takva da odgovorite meni, a ne Opštinskom odboru govori samo za sebe. Kao što je i vaša percepcija a ne naše saopštenje da smo mislili na partiju Socijaldemokrate. U svakom slučaju, vaše priznanje evidentne greške je na mjestu, i to još jednom potvrđuje potrebu i ispravnost naše intervencije, koja je to prepoznala i s pravom adresirala.

Rad svih koje plaćaju građani Bara, tako i Radio Bara i portala Barinfo podložan je kritici javnosti. Stoga je neprihvatljivo da se svaka kritika rada tretira kao napad na medijske slobode. O radu Radio Bara će se svakako raspravljati i na sjednici SO Bar, gdje treba očekivati da odbornici svih partija, pa i DPS-a saopšte svoje stavove. Nadam se da rad lokalnog parlamenta nećete tretirati kao ugrožavanje tih sloboda, i mišljenja odbornika za (s)lična sučeljavanja.

Iako vaš odgovor daje dozu suda o političkim i programskim ciljevima DPS-a Bar, siguran sam da vaše pero nikako ne može narušiti dobre odnose među koalicionim partnerima koji se između ostalog ogledaju i u do sada shodnoj primjeni odredbi koalicionog sporazuma. Time, bez želje za nastavkom polemike na koju stavljamo tačku, neka ostane da je ‘pero jače od mača’”, kaže se u odgovoru koji potpisuje Dušan Raičević, predsjednik Radne grupe OO DPS-a Bar.

Share.

Comments are closed.