Odobren Projekat Opštini Bar na konkursu MUP-a

Opština Bar dobila je 9.939 eura za realizaciju projekta “Povećanje operativne sposobnosti službe zaštite i spašavanja za reagovanje u slučaju zemljotresa- spašavanja iz ruševina, gašenja šumskih požara, spašavanja prilikom poplava i sličnih spasilačkih intervencija” na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na konkurs je prijavljeno 35 projekata lokalnih uprava i NVO-a, a sredstva su dodijeljena za realizaciju pet najbolje rangiranih.

Kroz ovaj projekat Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar će nabaviti specijalne šljemove sa zaštitnim naočarima i baterijskim lampama za spasilačke intervencije, čime će podići nivo operativne spremnosti prilikom reagovanja u slučajevima zemljotresa, spašavanja iz ruševina, šumskih požara, poplava i sličnih intervencija. Takođe, biće realizovane aktivnosti na podizanju svijesti mlađe populacije, kao i šire javnosti o značaju zaštitne opreme u slučajevima hazarda.

Realizacija projekta će započeti nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a predviđeno je da njegovo sprovođenje traje šest mjeseci.

Share.

Comments are closed.